”Potential att medföra rörelse, alltså inte nödvändigtvis arbete. Nu undrar ni vad jag surrar om!?Jag pratar om energi, att samla energi. Maria är nyfiken på hur jag får min energi. Jag skulle ha kunnat skriva om solen och hur den,liksom allt annat levande på jorden, ger mig energi – men fattar ju att det är inte det Maria menar. Jag ser mej själv som en vanlig kvinna, 38 år med 4 barn, stort hus, eget företag med flera inriktningar så som personliga tårtor, catering, smörgåstårtor och köksritande. Jag har säsongsjobb från maj till september med allt som det innebär med både ansvar och flexibilitet. Jag är alltid sugen på nya utmaningar i livet och för det krävs energi och lust. Nåt som inte alltid kommer av sig själv och inte alltid när man vill eller tror. Men oftast så föds energi ur lust, och för min del kreativitet.
Att vara kreativ på nåt sätt ger mej energi till att orka och energi till att vilja. Att aldrig vara helt nöjd med något jag gör skapar också en slags energi, ett driv till att vilja mer, bli bättre, prestera mer, prestera bättre, göra om och göra rätt. Har så länge jag kan minnas varit kreativ på ett eller annat sätt. Alltid hittat energi och lust i skapande. Redan som liten älskade jag att baka. Många kladdkakor, chokladbollar och sockerkakor har passerat denna munnen. Har spelat några instrument. Var aktiv i Åmåls drill och dans i många år. Alltid älskat att pyssla på olika sätt, kort, julpyssla/påskpyssla med barnen, måla om möbler, använda saker till sånt de inte är ämnade för. Plantera och så växter. Allt handlar om saker som ger mej lustfyllda känslor, och på så sätt skapar energi.
Idag arbetar jag som sagt som egenföretagare och skapar personliga tårtor och ritar kök. För mej är det en blandning av de bästa av världar! Att få ett lyckligt sms/PM/mejl från en förälder som köpt tårta till sitt barn ger ännu mer energi. Eller ett foto från en kökskund som med glädje visar upp sitt kök när det är klart och skriver hur nöjda de är med mitt jobb.
Ja ni förstår säkert – att jobba ger mej energi! Jag trivs och funkar bäst med många bollar i luften. Men ibland kastas en boll för mycket in i mitt jonglerande och då fallerar mitt flyt. DÅ släpper jag allt, lägger mej med barnen och samlar ny energi genom deras närhet, skratt, funderingar och lycka. Det är trots allt de som ger mej drivet, energin och kreativiteten i mitt liv. Och de senaste åren har det slagit mej några gånger….

Jag är ingen vanlig kvinna. Jag är en kvinna fylld av energi och älskar att få ge av den till de som vill dela den med mej!”

2 reaktioner på “Närmare än du tror – Marielle”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.