Ja, här är det nära till känslorna minsann 🙂 Jag och sommartiden kommer inte överens på nåt sätt. Det är bättre eller sämre år, och i år är frun rätt snarstucken. Fast det går över, det går över.. 🙂

Det är ju dags för månadens ”nära-bild”. Hade som vanligt lite tankar på hur jag ville att bilden skulle se ut – men som vanligt så ändrade jag mig. Tog bilderna jag först hade tänkt att använda, men de kommer nog i ett annat inlägg.

Istället tog vi bilen och kamerorna och stack ut. Vi hade tänkt att sticka på en lite längre utflykt, men vi kom oss inte riktigt för. Och för att vara ärlig, så blåste det småspik! Inte kul att vara ute alltså…


Vi hamnade på ett ställe bortanför Skållerud, där de har en skarv-ö. Helt otroligt hur dessa fåglar faktiskt kan färga hela sin omgivning vita. Och jag såg förstås träden först av allt – nu är jag inne i trädtänket igen alltså!

Vi körde en light-sväng runt Dalsland, och vi hamnade i Fengersfors, och det var där jag började tänka om lite grann med makrobilderna…


Bilderna behöver faktiskt inte bara vara på droppar och annat. Det går faktiskt att ta bilderna på annat sätt. Som till exempel denna. Sedan ÄR det tråkigt ute just nu. Inte en färggnutta!


Fast det går faktiskt att färggranna bilder med bländare f 2.8 också. Kan bli lite läckert om man glömmer att ställa in kameran rätt.. 🙂

Det bästa med denna tripp var faktiskt fikat vi tog. Är det något jag saknat den sista tiden så är det faktiskt fikat man kan ta ute i naturen. Att sitta med kaffekoppen, och samtidigt spana in ställen att fota på. Det är en lisa för själen, i alla fall för mig. Man behöver inte komma hem med speciellt bra bilder, tycket och tänket på vad som är fint är ju så olika! Så att fylla på batterierna är nog så viktigt!


Sedan är det väl så att jag kanske inte hade tillräckligt med bilder på träd. Men i Fengersfors fanns dom! 🙂

1 vecka av sommartid snart gjord. Snart är jag ikapp i både kropp och själ – åtminstone hoppas jag det! 🙂

2 reaktioner på “Närkontakt av tredje graden….”

  1. Alltid intressant att få följa med dig i tankar och upplevelser! Någon gång när ni ger er ut på foto….ladda batterierna….fika tripp så vet jag ett mycket fint ställe! Där bor även en person som längtar väldigt mycket efter dig! Välkomna! ???

    1. Åh, min lilla sötnöt! 🙂 Just det där stället där frun bor, är det ju dessutom väldigt vackert – och åker gärna neråt ska du veta! Alltså, vete tusan om inte trakterna runt Snäcke är de vackraste vi har i Dalsland. Åtminstone mår jag väldigt bra därnere – och av frun också faktiskt! 🙂 Puss på dig min höna!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.