Nu är det officiellt att vi är med i ytterligare en bok som ges ut i Åmål och om Åmål. En spännande vinter har det varit. Denna bok har gjorts på ett helt annat sätt än ”Bluesboken.” Med den förra träffades vi varje torsdag under ett helt år, ibland till långt in på kvällen. Fredagar brukade man få släpa sig ur sängen, trött som en gris. Fast jag skulle inte vilja ha det ogjort, man lärde sig massor på kuppen. Bland annat insåg man vilka otroligt härliga människor man umgås med, för jag tror inte att det är många grupper som skulle klara den ansträngningen vi gjorde. Och detta är ju på ”hobbybasis”…

Bok nummer två har gjorts på ett helt annat sätt. Vi har suttit och matat herr Grafiker med bilder genom ett system som heter ”We transfer”. Så himla smidigt! Samla bilderna, lägg in den andres mailadress – skicka! Smidigt. Enkelt. Lättvindigt. Eftersom boken har korrlästs utav oss andra vet jag dessutom att boken blir riktigt bra. Ni hade väl inte väntat er annat? 🙂

I alla fall. Eftersom man suttit och letat igenom hårddiskar efter bilder, har man ju upptäckt bilder man glömt. Som denna….


Bilden är tagen av Zandra Erikshed, och som alltid har hon fångat personens själ på bild. Denna är så klockren ”Susanne” att det faktiskt högg till i hjärtat när jag såg den. Blicken som vi ser på bilden är den blicken jag minns med värme, för det var så hon såg ut för det mesta.  Zandra och Susanne gick gymnasiet ihop i Uddevalla, och nu är det jag som har Zandra som vän.

Jag älskar det här med att sitta och gräva i hårddiskar efter bilder. Alltid är det något minne som poppar fram, saker som man glömt – eller till och med bilder på personer som man glidit ifrån. Att få sitta och minnas är så härligt. Man upplever ju tillfället igen. Att sitta och minnas innebär ju inte att man klamrar sig fast i det som varit, utan att man istället funderar på saker som hände.
I mitt fall innebär det även att jag sitter med Spotify i lurarna och bara ”mår”. Som alla säkert förstått vid det här laget är det mitt sätt att hämta tillbaka min energi. Att sitta och lyssna på musik och bara titta på bilder är så avkopplande för själen, man kommer till ro.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.