Nu är det dags för avrapportering av projektet med bländare 2.8. Ni vet det där med att kunna sätta skärpan på ett frimärke – den SMALA delen 🙂
Denna månad var jag rätt inspirationslös, vilket såklart märks på bilderna, varför lär jag mig inte det? Jag hade inga idéer innan, vilket jag brukar ha. När jag ska göra sådana här projekt brukar jag gå och puttra lite innan i hur man skulle kunna ta dessa foton, utan att upprepa sig för mycket.
Jag testade runt lite innan jag tog dessa bilder, funderade på om jag inte skulle försöka ta lite bilder på diskvatten – som i förra inlägget. Men hur kul är det? 🙂 Nej, lite förändring får det ju bli.

Så efter en löptur, så löpte jag amok i mitt köksfönster. Ni hör redan där hur det sket sig. När man ska fota makro, så bör man vara lugn och avslappnad, vilket jag ju inte var… 🙂 Snarare tvärtom!

Jag sög i alla fall tag i  kameran, och började fota en av våra orkidéer, och såg direkt att det inte skulle kunna funka. Var så skakis på handen, och om jag var någorlunda lugn på handen, så nuddade jag blomman istället – vilket ju fick till resultat att blomman skakade istället. Duuuuuh! 🙂 Så jag stod det ett tag, och kände hur ringrostig jag var – och inser att bra makrobilder kräver träning 🙂

Så detta var det bästa frun kunde åstadkomma. Sidan av en orkidé – jag gillar trots allt bilden, trots att den är lite diffus 🙂

Och jo, till nästa månad har jag faktiskt en idé 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.