Häromhelgen var det såååå dimmigt. Skitläckert, och jag är så himla dålig på att fota det. Jag har blivit lite bättre på det genom åren, men har fortfarande en bit kvar innan bilderna sitter…..

Vi har börjat med en liten lördagstradition, att åka ner till Strands i Åmål för en fika på lördagsförmiddagen – sedan får vi se vad dagen bär med sig 🙂 Vi brukar inte ha några större problem med att få dagen att gå. Alltid är det nåt liksom. Eller också är det soffan och Netflix. Har blivit mycket sådant det sista 🙂 Nämn en serie. Jag har sett den! 🙂


Alltså, vi har ju kamerorna med oss var vi än går, för man kan ju faktiskt missa ett tillfälle till att fota – jag hade ett sånt tillfälle i Falun för några år sedan, ett tillfälle som aldrig kommer igen – jag ångrar det än….Va? Ja, här var det dimmigt  🙂


På väg in på kafét så ser jag detta – och ja, för mig kommer den att hänga med länge vad det gäller Årets bild. Jag kanske kommer att bildbehandla den lite annorlunda. Eventuellt beskär jag bort ”botten”,  men det får jag se. It´s a keeper…

 


Vi drog sedan iväg till Tollebols kvarn. Det är ett sånt ställe där man fotar, tröttnar som attan – och sedan så får man lust för stället igen! 🙂 Jag ska hålla en liten privat fotosession för några personer om ett tag, så behöver fräscha upp mina egna fotokunskaper först 🙂 Dessa bilder är ju lättare att ta med stativ, men det funkar.. 🙂
Det är faktiskt nåt magiskt med ”långt vatten”, den ena bilden blir inte den andra lik. Attan, ska denna också vara en kandidat till ”Årets” eller? 🙂

Eftersom jag var lite som en skadeskjuten kråka efter onsdagens vurpa så gick jag bara på ”säkra ställen”, annars kan ni vara säkra på att fotografer är rätt våghalsiga när de ska ha sina bilder. Skulle kunna tänka mig att de flesta av er skulle blunda med åtminstone ett öga om ni skulle se oss 🙂 🙂 🙂


Drog mig i alla fall upp till lite säkrare mark, och hittade den här krabaten vid isen. Just isbilder är så läckra, ingen formation är den andra lik. Hade jag bara orkat komma ner i magläge, så hade jag lagt mig där en bra stund. Vet ni förresten det klart bästa underlaget för oss som fotar? Vi brukar ha med en svart sopsäck att ligga på. Works every time! Och tar dessutom ingen plats i ryggsäcken! Fast folk som ser oss funderar nog litegrann på den svarta säcken 🙂

Ni i Åmål, glöm inte bort Tollebol – det är en liten pärla vi har där faktiskt 🙂

2 thoughts on “I år kom en kandidat till Årets bild tidigt… :-)

  1. Hej!
    Jag tycker att de tre översta bilderna är väldans fina på var sitt sätt och tillsammans…men trean med träden är superbra! Vilken känsla…och lite annorlunda. Gillar färgtonerna.
    Härligt när man får till det, eller hur?

    1. Tack Lena! Bara ”såg” träden och kända bara ”herreminje” ??? Upp med kameran, och höll tummarna! Gillar den skarpt, och hoppas känslan är kvar vid årets slut! ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.