Här hade jag tänkt att ha ett inlägg med en go´bild på Susanne, men i förra inlägget blev det så många bilder på henne – så jag bytte ut den. Kommer någon annan gång.. 🙂

Öronmask. Hört talas om det? 🙂 Inte jag heller, förrän för en vecka sedan. Vet ni vad det är? Det är de där låtarna som fullkomligen sätter sig i huvudet på en. Som man kör på repeat. Dygnet runt. Sedan finns det ju vissa barnlåtar som har en förmåga att sätta sig också. Hur många med mig har inte haft ”Tänk om jag hade en liten lite apa, ompa bompa…” Börjar man tänka på den, så sätter den sig som ett tuggummi i skallen. Garanterat!

Jag kan lätt få ett litet ”osunt” beteende på låtar jag gillar. Spelar dom om och om igen i all oändlighet. Tills behovet är mättat, och jag lovar – det tar ett tag 🙂 2016 år öronmask var med lätthet ”Can´t stop the feeling” med Justin Timberlake. Lätt den bästa låten på flera år! Vilka är era öronmaskar? Skulle var så himla kul att höra…!


Såhär såg det ut i mitt barndomshem. Pappas plats var i stort sett alltid där han sitter på denna bild. Det vill säga längst ut till höger. Där låg han oftast med hörlurar på och lyssnade på musik och rökade. Jag har fått berättat för mig att han tydligen tyckte hösten var lite jobbig, och hade svårt att sova. Då låg han där på nätterna och lyssnade på musik (och grubblade troligtvis.) Detta var dock inget jag uppfattade.

Jag vet inte om det ligger i generna, men för mig är den bästa avkopplingen Spotify i hörlurar medan jag sitter och pillar med bilder – eller skriver dessa inlägg. Det är ren och skär avkoppling, och ger mig massor med energi. Kanske ett behov av att stänga ute världen?  Musik är i alla fall en stor och viktig del av mitt liv, och går gärna på konserter – både i stort och litet format. 2017 års grej är Coldplay på Ullevi. Om ni bara visste hur mycket jag ser fram emot den konserten! Fast gillar lika mycket musik i det mindre formatet också.

Sedan finns det ju de där låtarna som man sittdansar/duschdansar eller tokskriker på i bilen. Där är ”Sjung Hallelujah och prisa Gud” med Orup en given favorit. En annan låt som är som klister i min skalle (öronmasklåtar? 🙂 ) är ”September” med Earth, Wind & Fire. Även om Susanne aldrig fastnade för denna gruppen, så är den lite Susanne för mig. Tänker alltid på henne när jag hör denna låt, eftersom det var hennes födelsemånad.

Vi har haft många musikdiskussioner hos oss. Vi är många med det intresset, men glömmer aldrig minen på Susanne vid en diskussion vi hade…
Hon kom och spelade en låt för oss (mig och syrrans äldsta tös Ulrika). Den var ju såååå bra, och sådan musik gjordes minsann inte på er tid! Vilken låt det var? Moonlight shadow. Som skrevs på 70-talet och spelades av Mike Oldfield. Vilket vi berättade, mungiporna åkte ner ett par snäpp. För att vrida om kniven extra, så spelade vi skivan för henne.. 🙂 Hon gjorde samma kommentar om ”Vill ha dig i mörkret hos mig”, som enligt henne gjordes av Drömhus. Gissa tre gånger om vi letade upp originalet med Freestyle? 🙂 🙂 Så ja, musiken är otroligt viktig!

En märklig notering…Vi hade som avskedssång vid hennes begravning ”Your song” med Elton John. Jag har inte hört den på flera år, men nu verkar den dyka upp överallt. Har hört den ofta den sista veckan. Tillfällighet?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.