Eller jo, det är precis vad det är. Raketer alltså! 🙂

I många år har jag velat fota raketer. På nyår, valborg eller nåt. Det spelar egentligen ingen roll. Hade en klar bild i hur jag ville att bilden skulle se ut. Fotot skulle egentligen inte se ut som en vanlig raketbild, utan vara en bild med längre slutartid. Vi gjorde ett försöka att fota raketer en nyår i Arvika för några år sedan. Gick sådär. Svinkallt, objektivet frös fast så att jag inte kunde zooma. För att inte tala på hur frusen tant Olsen var 🙂 Den gången stod vi med stativ (ett måste vid mörkerfotning) och krånglade. Det är ju ett måste med stativ, men jag känner att det hindrar mig litegrann….

I alla fall – nyår 2016 trodde jag skulle bli ett år helt utan fyrverkerier på grund av alla skriver om bojkott av raketer hos vissa kommuner. Döm om min förvåning när det var ett smällande utan like (både miljömuppen och djurvännen i mig får rysningar), men det är ju såhär det ser ut. När det började smälla vid tolvslaget på nyår tänkte jag först…nej…nej…., men så sprang jag och hämtade kameran. Inga korrekta inställningar, inget stativ – bara kör… 🙂


Och helt plötsligt så bilderna ut som jag velat hela tiden! (Obs! Stjärnorna är fejk, har lekt i photoshop 🙂 )


Det är precis såhär jag tänkt mig att bilderna skulle se ut – exakt såhär såg de ut i mitt huvud! Nu gillar jag ju ”skakisar”, men det är exakt såhär jag alltid velat fota raketer!


I måndags när jag laddade in bilderna i datorn, så satt jag bara och log. Det gör jag inte ofta när jag varit ute och fotat – men är så himla nöjd!


Jag tänker på stjärnor och nebulosor när jag ser bilderna – och den ena bilden är läckrare än den andra!


Jag såg till och med den bevingade hästen Pegasus!


Ja, jag vet. Rena skitbilder för andra troligtvis – men jag själv tokgillar dom, och det är ju egentligen det som är huvudsaken 🙂

Visst är det underligt? Har går man in för vissa fotograferingar med liv och lust, gör allt rätt – och blir bara missnöjd. Så kommer det tillfällen som dessa, när man bara suger till sig kameran och kör. Och så blir man svinnöjd!
Kolla bara omslagsbilden till detta inlägg – tror ni jag gillar den eller? Jupp! Jupp! Jupp! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.