Mitt föräldrahem för några år sedan. Tänk, jag gillar hur de skrev årtalen på sidan av bilderna förr. Januari 1970, allt man behöver veta ju! Bilden är 46 år gammal, känns helt otroligt. Jag ser otroligt road ut på bilden, ger ansikte åt ordet uttråkad… 🙂
Anledningen till denna bild är faktiskt tomten som står längst fram i bild. Den är helt otrolig! Jag fick den några år tidigare, och den är lika fin idag som den var då. Jag har bytt ut skägget, vantarna samt säcken eftersom den föll för ”tidens rand”. Annars ser den ut som den gjorde då. Den är stor dessutom, minst en halvmeter – vilket gör att den syns väl! 🙂 Numera har jag den inte framme eftersom jag inte firar jul, men de här åren älskade jag att ta fram den!
På julafton brukade jag få en Kalle Ankapocket, och en ask Noblesse. Då var fröken Bäckström sysselsatt och ur vägen fram tills dess att tomten kom 🙂 🙂 🙂

scannat-029-kopia
På bilden ser ni pigga och glada Maria samt mina kusiner Christer och Kent. Äkta skåningar! 🙂

Vi pratade på jobbet häromdagen om tecknade filmer. För de flesta av er så har de funnits jämt. Men i denna diskussion var vi några som för inte alls länge sedan (tyckte vi) såg tecknat en gång per år. På julafton. Den stund var helt magisk! Så småningom, jag tror det var på 70-talet, började man med jullovsmorgon. Det var första gången man såg Scooby Doo! Så himla häftigt det var! Tecknat, varje dag i en hel vecka! 🙂

Själv kommer jag ihåg häftigaste barnprogrammet ever! Vad det hette? Pellepennan och Suddagumman! Det var 50-talets tecknade serie det ska ni veta! Och såååå bra! 🙂 Det kallar jag tecknat det!
Ni som kommer ihåg (och ni andra också), kolla här! 🙂

Lite oroande när man sitter runt ett bord och berättar tv-minnen, och inser att man är den enda som kommer ihåg vissa av dom… 🙂 #äldstvidbordet 🙂 Fast det är ju någon som ska vara det också, eller hur?! 🙂

 

2 reaktioner på “#throwbackthursday”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.