När mamma levde fick jag alltid höra att jag är så lik henne både till utseende och sätt. Det kan nog stämma, för mamma var både snäll och vacker.. 🙂 🙂 🙂 Jäklar vad fint jag fick in den! 🙂

Om jag nu ska vara liiiite allvarlig så ligger det nog lite i det. Mamma tänkte på precis alla före sig själv, som så många i den generationen. Riktigt likadan är jag inte där, även om jag känner vinddraget från generna. Jag tror också att vi hade samma glada, lättsamma sätt. Så ja – vi var lika.

Pappa då? Är jag lik honom? Döm själva….

pappa2
Sven Bäckström. Jag har lite svårt att se likheten i utseendet, men har hört av flera att vi påminner om varandra.
Otroligt mycket boll i sig…(den kan jag bocka av, för jag är hyfsat okej där 🙂 ) När vi var en komplett familj så brukade mamma alltid säga att vi hade samma envishet. Hade han bestämt sig för nåt så genomförde han det. (Jag tror att jag bockar av den också 🙂 ) Pappa skulle tydligen vara lite ekonomisk, och enligt övriga släkten så har det tydligen gått i arv. (Detta bockar jag förstås inte av 🙂 🙂 🙂 ) Ni får höra med mina släktingar där, men det kanske ligger litegrann i det. Kanske 🙂
Min pappa hade en oerhört sträng uppväxt, sättet han blev behandlad på påverkade honom högt upp i livet. Hans barndom påverkade honom på så sätt att han blev en rätt bestämd förälder själv. Men så är det ju för oss alla, man tar med sig mer från sin barndom än man tror….

Han älskade musik, och speciellt storbandsjazz. Jag tror att detta intresse har gått i arv, för musik för mig är rena energikicken, eller avkopplingen. När jag får lyssna på musik mår hela jag bra. På 70-talet fanns ju inte Spotify. Man var hänvisad till en ordinär stereo. Vi brukade göra så att pappa spelade en sida på sin skiva, och sedan spelade jag en sida av mina skivor. Om ni bara visste hur mycket jag lärt mig av honom, kan fortfarande ”identifiera” jazzartisten på musik jag hör! 🙂
Hans andra intresse var ju som sagt idrott, och han spelade division 2-fotboll, och var rätt bra på det – i alla fall om han fick säga det själv! 🙂 När jag som tonåring gick fram till honom och berättade att jag ville börja spela fotboll i Viken, så förbjöd han mig detta. Drog upp byxbenen och visade sina fotbollsskador och talade om att ”sådär ska du aldrig se ut…” Så jag gjorde nåt ännu värre – jag gick till motståndarlaget IF Kamraterna och började spela handboll 🙂 Då var det en del Vikeniter som satte kaffet i halsen 🙂 🙂

Tyvärr fick han sluta sitt liv alldeles för tidigt, och fick egentligen inte se sin dotter växa upp, men det är ju såhär livet blir ibland. Jag tror att han hade gett mig tummen upp för hur mitt liv blev faktiskt….

Oerhört vacker var han i alla fall, det ser jag på detta foto som visar en 28-årig skön ung man!

4 reaktioner på “#throwbackthursday”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.