Ja, herrejösses! Förra helgen log jag som en tok… 🙂

Jag har sista tiden tappat sugen lite för fotandet. Det bekymrar mig inte nämnvärt, så blir det med jämna mellanrum. Man får helt enkelt vänta ut svackan, lusten återvänder. Däremot blir det lite lustigt när den ena parten tycker det är skitkul att fota, och den andra liksom behöver ”dras med”… 🙂

I söndags drogs jag alltså med till Duse i Säffle. Det är så otroligt vackert där! Det är sådan skillnad på Örnäs i Åmål och klipporna i Säffle. Så nära varandra, och så otroligt olika i utseende! Varje ställe vackert på sitt sätt.

6601
Under dagen var det himla mäktiga molnformationer – men det hjälpte liksom inte ändå…. 🙂 Känslan var mer ”been there – done that” 🙂

6606
Terje älgade som vanligt iväg! 🙂 Hann inte riktigt med, och hade förresten inte tagit mig lika långt ut som honom i alla fall… (längst till vänster på dessa klippor) Trots att det var så mäktigt gick jag faktiskt och var lite uttråkad. Jag kände att jag skulle vilja testa att fota med fish-eyen, men den befanns sig ju i Terjes fotorygga – och jag tog mig inte fram till honom med mindre än att jag skulle slå mig fördärvad.. 🙂

6617
Det läckra med Duse är att när man kollar horisonten så får man en sådan där oändligt känsla! Som om det inte finns nåt stopp i världen över huvud taget.

6636
Så jag roade mig med att fota speglingar…(ja, det var ju en högoddsare.. 🙂 ) Men det gäller ju att kicka igång, och då brukar gamla favoritmotiv vara bra 🙂 🙂 🙂

Till slut hade han ändå fotat färdigt, och då bytte vi objektiv – och jag fick den lilla godingen! (Ja, objektivet alltså :-))

6645
Med detta objektiv så får man så himla goa´teckningar i molnen – helt gratis – utan att man behöver dra i spakarna i nåt bildbehandlingsprogram! 🙂 Kommer helt av sig själv!

6685
Men det var då det började bli lite kul. Fick höra av Terje: ”Tror det skulle bli väldigt snyggt om man tog en bild med kameran ståendes på klipporna.” ????? Jo, jag sade: ”Jag tror det skulle bli väldigt snyggt om man tog en bild med kameran ståendes på klipporna”… 🙂 ???? ”Jo, jag….” 🙂 🙂 🙂 Ni fattar va? 🙂 DÅ fattade jag! 🙂 Så Terje tack för tipset – jag behövde det, för jag såg verkligen inget motiv över huvud taget den dagen! Men denna bild blev ju smashing!

Och han fortsatte…. 🙂
”Blir väldigt läckra effekter av fish-eyen om man leker lite med perspektiven…”

6663
– Jag gör som du säger.. 🙂

6723
”Jo, jag tror det skulle bli väldigt snyggt om jag ställer mig här och du fotar vid pölen, till höger om pölen alltså, till höger sa jag…”….Hahahaha…Jag såg inte den heller – så är det när man är avstängd! 🙂

6728
Men till slut kunde ”tant själv”… 🙂 Orkade faktiskt tänka till och få detta arrangemang att funka 🙂

Jag var väldigt osäker på mina bilder när jag kom hem. Hade ingen känsla för dom över huvud taget. Vanligtvis brukar jag känna i magen när bilderna sitter. Men det var faktiskt länge sedan jag var så nöjd med bilderna som efter denna fotning – och då var jag ju inte ens sugen!
Så visst är det fint när någon leder dig när inte ”tänket” funkar på egen hand? Hoppas det blir ”pay-backtime” någon gång bara!

2 reaktioner på “Och Terje sa….. :-)”

  1. Det är så himla kul att läsa hur du letade efter känslan och glädjen att vara ute och fota för att få bra bilder. Samtidigt tittar jag på bilderna och tänker jäklar va bra bilder. Den kontrasten mellan dina ord och bilderna gjorde berättelsen så häftig! Det kunde bara sluta på ett sätt! Att även du blev nöjd! ?

    1. Tack Bettan! Jag var verkligen så avslagen som det bara gick. Är trött och sliten, och då är inte en promenad på Duse det första man tänker på. Så det var tur att han tänkte för två… :-)Länge sedan jag blev så nöjd med mina bilder faktiskt – även om dagen var trist och gråmulen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.