Jag hittade denna bild från ett av våra släktkalas. Man känner ju igen gamla släktingar, och det började med att jag satt och funderade på hur många på detta kort som lever idag. Det är två personer. Den ena är jag, och den andra är kvinnan som står framför tavlan på vänstersidan.
Men sedan började jag kolla på årtalet när bilden är tagen. Ser på mig själv att det är i början på 60-talet. Tror året var 1964. Och det är nu det blir intressant…
Visst är det så att man såg äldre ut förr än man gör nu? En 50-åring förr såg ut som 70, och kanske betedde sig så? 🙂 När man ser på gamla bilder ser det nästan ut som att de har ena foten är i graven. (Okej, i alla fall nästan.. 🙂 )

Jag roade mig med att räkna ut damernas ålder på fotot, och blev nästan full i skratt. Jag är alltså 5 år på bilden, kan väl funka kanske? Sitter i knät på min syster som är 17 år. Kan också funka känner jag.
Sedan kommer min mamma. Kan ni gissa hennes ålder? Jag hade bommat grovt om jag inte vetat om årtalet… 🙂 På bilden är mamma ca 35 år. Med tanke på frisyr och kläder skulle jag nog ha lagt på ett antal år…Håller ni med? Sen kommer nåt som är riktigt roligt. Damen under lampetten är på bilden lika gammal som jag är i dag 🙂 🙂 🙂 Måste säga att jag tycker att jag ser lite yngre ut.. 🙂 Kollade sedan lite snabbt på övriga damer som sitter vid borden, och åldern är mellan 50 och 60 år på samtliga. Det har ändrat sig, eller hur? Vi inte bara ser yngre ut nu. Vi är det också, och det är väl för väl! Googlade lite på detta, och man säger tydligen att 60 är det nya 40. Håller med! 🙂

 

scannat-014-kopiaMed tanke på siffrorna jag gav er kan ni också räkna ut hur ung mamma var när hon blev förälder. 18 år. Ung mamma, men en mycket vacker sådan. Sedan dröjde det 12 år innan nästa barn anlände. Så ja…jag är ett sladdbarn – jag erkänner! 🙂

 

2 reaktioner på “#throwbackthursday”

  1. Överst 2systrar Persson? Förta raden känner jag igen nr.1,2o 4(Anna tror jag?)Självklart också Bäckströms! Skulle vara trevligt med namn! Kram fr. Monica H.

    1. Sittande från vänster Karin f. Persson, Margareta för. Persson , sedan tror jag det är Ellen Persson (som gift), Anna f. Persson, Margit gift Österberg, mamma, Kerstin och jag.
      Stående Ingrid Bäck och Eva Johansson.
      Nu tror jag att jag fick det rätt ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.