Så var det då dags för mitt första OS, vid 56 års ålder. Det är baske mig inte dåligt jobbat – och nej, det är inte OldtimerS jag pratar om! 🙂
Vi blev tillfrågade för ett tag sedan om vi ville vara med och fira några 50-åringar med ett lite annorlunda upplägg. JAAA! Så fränt! Lite knöligt har det varit när man träffat födelsedagsobjekten innan – hur mycket vet dom? Jag har också grymt svårt att ljuga, så då är det lättare att hålla tyst istället. Så om jag flackat med blicken när vi har träffats så är det för att jag inte kan dra lögner!

Det vi i förväg fick reda på var att vi skulle delas upp i olika lag, samt få våra lagfärger. Terje hamnade i lag Annkistan som skulle klä sig i rött, grönt och vitt. Aha! Frölunda! Jag fick reda på att jag hamnade i Mikaelandia. Mina kläder skulle gå i svart, gult och rött. DÅ trillade pengen ner och fru Olsen var gööörlycklig! Äntligen fick jag spinna loss på Brynäsprylar. Kruxet var bara att jag inte äger några – MEN har en så gullig karl som skaffade det! 🙂

bif
Det går i två Marior i tröjan. Spelar ingen roll – har aldrig varit snyggare!

Samling på Lilla Bräcke i Ånimskog. Drygt 70 personer – sug på den…

-5542
Frölunda och Brynäsmecka! Och tävlingsgeneralen Sarah på bordet!

-5548
Man kan säga att arrangörerna hade gått all-in. Vi hade nationalsång och fanor! 🙂

-5551
Kommer att bli en lite övervikt på Brynäsbilder. Förutom att vi var ett väldigt bra lag (förstås), så hann man liksom inte springa fram och tillbaka med kameran..

Första tävlingen – kärringrace!

-5564
Vanns av Mikaelandia.. 🙂

-5587
Jag lovar – Frölundaiten till vänster har Gevalia i koppen! 🙂 🙂

Ytterligare en deltävling – trädklättring!

-5596
Annkistan laddar!  🙂

-5603
Här har ni Mikaelandias strategi!

Man hade tänkt till ordentligt, så det var liksom tävlingar som passade alla. Ordflätor, lite tuffare tävlingar. Och så….luffarschack. Med mänskliga pjäser! Klockrent! Och ett ypperligt tillfälle till strategitänk!

-5633

-5657

-5637
Här satt jag och försökte fota, men det slutade med att jag mest satt och fnissade – det var några rätt dråpliga situationer…

-5617
Annkistan förlorade denna gren, men coachen tröstas.. 🙂

-5674
Nästa deltävling! 3 A4-ark med huvudstäder i världen. Jag är urdålig på geografi – då är det klockrent att ha en kamera och gömma sig bakom. Thinka skötte dock detta helt utmärkt ihop med resten av laget!

Hård, men rättvis domare under dagen var denne man!

-5678
Tommy är hans namn. Delade ut lite väl många gula kort till vårt lag – kan inte alls förstå varför.. 🙂

Vi utfordrades med jämna mellanrum – himla lyxigt alltså – väldigt kul att få lära känna nya personer dessutom!

-5729

-5726
Lagledarna för respektive lag hade fått reda på grenarna i förväg, och tagit ut lag till respektive tävlingsgren. Man är ju liiiite bekymrad över vad man kan komma att tvingas göra. Det var i detta läge som jag fick ångra alla mina löparbilder på Instagram. För det skulle springas Idioten. På kortsidan av Bräckes fotbollsplan. Som är en av de större i Väst-Sverige… 🙂 6 personer skulle springa 4 minuter var. Tjena.
Blev jag uttagen till detta? Jepp! 🙂

Ställer mig för att göra mig redo. Ser en tjej i motståndarlaget – och tänkte att det nog skulle gå vägen… Har aldrig fått så mycket pisk! Visar sig att tjejen tränar löpning… 🙂 (Svinhugg går igen Maria…)

unnamed2
Och givetvis gjorde jag nybörjarfelet. Försökte hänga på Wilma – vilket ju givetvis inte gick… 🙂 (Foto: Terje Olsen)

14182368_10153893409282776_686058947_n
Min stalker Terje, som skrek kärleksfulla, uppmuntrande ord förstås….eller? 🙂  (Foto: Jan-Erik Johansson)

Jag visste att om jag stannade skulle jag få väldigt svårt att komma igång igen…

unnamed1
…så han fick en liten kärlekshälsning… 🙂 (Foto: Terje Olsen)
Är däremot otroligt tacksam för de andra i laget, som faktiskt lyfte mig med sina hejarop! Denna tävling förlorade vi tyvärr, och jag tar på mig det!

Dagen började lida mot sitt slut, men det märktes inte på tävlingarna – för man kan säga att arrangörerna skruvade upp tempot lite. Man började med Jägarvilan, och det var otroligt att se folk plocka fram sina vinnarskallar – för det gjorde dom verkligen!

-5784

-5751

-5809
Skönaste kommentaren denna dag var från Johanna: ”Varför kan jag inte bara ge UPP????” 🙂

Vi fick några minuter tills det var dags för sista tävlingen. Det tog vi till vara på olika sätt.. 🙂

-5842

-5745

Så ställde hon sig på bordet igen – den goa Sarah…

-5835
”Dags för hindertävling”….och så drog hon de olika momenten. Och DÅ var jag glad att jag bara behövde springa Idioten.. 🙂 🙂

-5843

-5956

-5982

-5909
(Vinnaren förresten.. 🙂 )

Man trodde ju på grund av vissa deltagares medelålder att man skulle ta det försiktigt? Ha! Glöm det!

-5859

-5860

-5886

-5943

-5976

-5993
Man stod liksom på land och bara gapade! Ser ni tävlingsdjävulen?!

-6041
Carina springer ihop med trött deltagare. Det är precis så denna kvinna funkar – hon ser, och hjälper… 🙂

Vi fick tillfälle att snygga till oss lite – och sedan var det ju självklart dags för lagfoto!

-6076
Annkistan – som landade på en hedrande andraplats!

Och så segrarna…

unnamed3
Kändes rätt bra måste jag säga…

Ni tror dagen var slut där? Nix….sedan vankades käk och lite annat.. 🙂

-6096
Silverfat till tvåorna, guldfat till vinnarna – och en härlig blandning vid borden blev det!

Men sedan spann släkten loss…!

-6124
Under pudelfrillan hittar ni Michael Bohm, i mitten Peter Nilsson, läckra Johanna 🙂 Det blir inte så många bilder härifrån – TYVÄRR – mitt objektiv var lite i ofas….Men man kan säga att släkten bjöd på sig. Det här med all-in gällde liksom alla. Hela dagen.. 🙂 Finns bilder hemma hos mig om ni vill se. Vääääldigt oskarpa, men rätt bra….. 🙂

Sarah och Carina! Ett fantastiskt arrangemang! Ni höll verkligen i detta på ett så himla härligt sätt. Det måste ha varit massor med jobb – men som deltagare så njöt man hela tiden. Så er ”ande” vilade verkligen över detta…

-5717
Ser att det står ”Grane IK behöver dig”. Kan tänka mig att det är många som behöver dig Sarah 🙂 Kan jag anlita dig? 🙂 🙂 🙂

-6113
Carina – förutom att du är en skönhet, har du nog det vackraste hjärtat jag vet. Du ser, och du stöttar. Denna dag var du dessutom bosatt i köket, och fick bara vara med fläckvis. Hoppas att du fick med dig lite av vår goa´energi!

Helt klart en av de roligaste dagarna jag haft på länge. Förutom att jag fick njuta av ett gäng sköna människor, fick jag ju dessutom vara klädd i de vackraste av färger denna dag. Finns inte mycket som kan toppa det.

Eller….jo, förresten – det finns en grej jag kommer att njuta av ett bra tag. Kolla denna bild…

-6165
Objektivet må ha krånglat, men det syns väldigt tydligt vad Anki har på huvudet! Så snygg har hon aldrig varit! 🙂

6 reaktioner på “Välkommen till Dalslands-OS!”

  1. Jag är nästan mållös….kärlek. Vilka fina bilder å jag hoppas verkligen detta kommer att hända igen❤❤❤

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.