Jag satt och skulle skriva ett helt annat inlägg, men så fick jag höra en låt på radion – som var sååå Susanne för mig – så jag bytte bild! 🙂

När Susanne var yngre, så var vi på Baldersnäs och lyssnade på Triple & Touch. Det var ett kanonuppträdande! Ett sådant där tillfälle när man fnittrande går från stället, helt hög på energi. Bland annat så spelade de Angelique Kidjos låt ”Agolo”. Istället för att sjunga refrängen som den ska vara (Ola djou monké n’lo), sjöng de ”Alla tror på Ken” den textraden. Har man hört låten på det viset, med den textsnutten går det bara inte att få den ur huvudet. Sjunger gärna för er! Varje gång vi hörde låten så tittade vi på varandra och sjöng: ”Alla tror på Ken, alla tror på Ken va”´. När jag nu hörde låten på radion, så begrep jag att det bara var att lägga in denna bild på oss….

suss-maria7 kopia 2
Bilden som togs när jag hade varit och hälsat på Susanne i Uddevalla. Vi stack till stranden och solade innan vi åkte hem, men stack iväg hem ”eftersom solen ändå inte tog”. När vi är i höjd med Högsäter tittar jag mig i backspegeln, och inser att jag är rödlila i fejset. Jodå, solen tog… Vi skulle fotas samma eftermiddag, och våra ansikten ”kokade”. Fanns inte en chans att dessa bilder skulle kunna bli i färg. Det hade sett så himla knepigt ut… 🙂 🙂 🙂 Som vi skrattade åt detta! Vi stod framför kameran och belysningen, tog några kort. Sprang åt sidan – fläktade oss med nån tidning. Tillbaka in i belysningen igen..! Herreminje, vilken dag!

När vi skulle fotas, brukade vi ha nån önskebild som vi ”bockade av”. Nån bild som man sett och vill göra en egen variant av. Bilden ovan ”bara blev”. Men den har precis känslan som vi hade mellan oss – därför tycker jag otroligt mycket om den.

Ulrika Bäckström tog bilden.

10 reaktioner på “#throwbackthursday”

  1. Vilket härligt minne och bilden är en bild med villkorslös kärlek i en sån som bara finns där.

    1. Visst är det så Synnöve! Jag själv ser kärleken i bilden så tydligt. Så härligt att se att det går igenom bilden!

    1. Tack Margareta! Vi har haft turen att vara i en fotande släkt. Därför har vi mängder med bilder att ösa ur. Vi var jättelika till utseendet, men även till sättet faktiskt!

  2. Så härlig bild! Kärlek ? Du har så många fina bilder på din familj! Det är så roligt att se dom och samtidigt få en berättelse kring den! På så vis får jag en inblick i ditt liv innan jag träffade dig! ? Mina barn och jag var också på Baldersnäs när T&T var där! Minns att det var ett mycket bra uppträdande, som man åkte ifrån med ett leende på läpparna! ?

    1. Uppträdandet var helt suveränt Bettan! Håller med! Du får gärna blicka in i mitt liv hur mycket som helst! ? Vi har sån tur att vår familj är en fotande familj – finns mycket kvar att visa än! ?

  3. Som vanligt så är det roligt att läsa dina inlägg och fortfarande tror jag på en bok från dig?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.