Jag började jobba efter min semester för 3 veckor sedan. En dag vid fikat satt vi och pratade om vad vi gjort under ledigheten. Jag berättade om trippen vi gjorde till Kalkstenssjön. Det var bra läckert alltså! Då vänder sig en av de runt kaffebordet och säger: ”Har du inte varit vid Klaretjärn då?” Varmed jag sitter som ett levande frågetecken…Har jag inte 🙂

Visar sig att det tydligen finns ett dykmekka vid Halden, där vattnet är blått. Riktigt blått. Där man har hyfsad sikt i 15 meter, men helt ok sikt i över 40  meter. Tror ni jag blev sugen eller? Så rätt nyligen stack vi iväg dit! Det var lite trixigt eftersom man inte visste exakt var detta ställe låg – men när man ser folk gå över vägen med våtdräkter så får man liksom en hint 🙂 🙂 🙂

-5184
Nu hade vi som sagt otur med vädret. Det har ju blåst hela sommaren, och gjorde så även denna dag. Men ni får en hint…

-5193
Det var verkligen Medelhavsblått. Tyvärr gjorde blåsten att det blev lite knivigare att fota….

-5198
Alltså. det är sinnesjukt blått…kan ni tänka er en vindstilla dag i höst? Gula träd och blått vatten….! (Heja Sverige! 🙂 )

-5207
Kan förresten tänka mig att åka dit på vintern om isen är klarblank. Kan tänka mig att det skulle bli asläckert!

-5218
Att vattnet är så blått beror på att det är så kraftigt försurat att ingen växtlighet finns. (Blev ju såklart nyfiken under trippen, och fick fråga ”de som kan” 🙂 )

-5230
Den här är som tagen ur en skräckfilm! Det var rätt mycket folk vid sjön när vi kom, och jag kan tänka mig hur det ser ut en högsommardag. I dykarkretsar är detta tydligen ett välkänt ställe. (Förståeligt!)

Eftersom Lena och Micke, som vi åkte ihop med,  inte varit vid Elgåfossen (med det fantastiska vattenfallet) så stack vi dit.

-5267
Där fick jag totalt hjärnsläpp med inställningarna på kameran, men orkade rädda upp det ändå. Funkar inget, funkar svartvitt.. 🙂

Jag kommer definitivt att åka till Klaretjärn fler gånger. Det tar en stund att ta sig dit, och första gången man fotar något så får man liksom testa sig fram ändå. Nu vet vi ju i alla fall hur vi inte vill att förhållandena ska vara.. 🙂 Kan inte låta bli att undra hur det skulle vara att fota med en undervattenskamera där. Att det är blått förstår jag ju, men det måste ju vara kanonläckert! Sitter och funderar, vi lägger mycket pengar på att åka på resor utomlands och uppleva saker. Det har även vi gjort. Och så finns det så otroligt läckra ställen i vår närhet, som man inte vet om. Skulle vara kul att sammanställa detta på nåt sätt. Men nej, sitt still i båten. Tänker inte göra någon ny bok på ett tag – man blir lite trött av detta nämligen. 🙂 🙂 🙂 Fast å andra sidan, idén är egentligen inte dum alls.. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.