Här kommer en liten spaning från mig. Med några veckors semester så hinner man ”grönna lite”…. 🙂

En sak som jag lagt märke till, och faktiskt retat upp mig en del, är folks tendens att påpeka saker. Folk ”tycker till” i hur man ser ut och hur man uttrycker sig. Jag tror inte detta fenomen är något som bara drabbat mig, det är så vi beter oss mot varandra nu. Och det retar slag på mig faktiskt! Vad är det som ger en annan människa rätt att ge omdöme om mig (eller någon annan) om man inte ber om det? Jag har inte speciellt svårt att ta kritik, ingen är felfri – inte jag heller. Men om jag vill ha ett omdöme, då ber jag om det. Om man förstår vad jag menar när jag pratar, varför behöver man korrigera och märka ord? Det leder i sin tur till att man tappar tråden och kommer av sig….
Man känner sig dessutom som en femåring när man blir tillrättavisad, och sista gången jag kollade mitt födelseår så stod det minsann 1959. Vilket innebär att jag är 56 år, och inte 5.

Jag skulle inte drömma om att ta av min dyrbara tid för att ”rätta” andra människor! Ber de om mitt omdöme, eller kommer ut från toan med dasspapper hängandes ut från brallan – fine – men inte annars. Man får väl ändå tro att folk vet vad de gör? Och att de dessutom är vuxna nog att avgöra hur de gör det? För mig är glaset alltid halvfullt, inte halvtomt… 🙂

Nej, detta sätt att vara kommer jag nog att sätta stopp för, från mitt håll i alla fall. Skulle vilja ha nåt snyggt sätt att göra det på bara. Så att man ”trampar till” lite lätt, men ändå markerar. Har ni nåt bra förslag på vad man kan säga?

Låter jag arg? Det är jag inte – är lika glad som jag brukar vara. Men min spaning kommer att få konsekvenser i mitt liv i alla fall. I ditt också? Känner ni igen detta, eller är det bara jag som tycker att det ökar överallt?
Jag tror att en del i detta beteende faktiskt är att man ofta numera kan gömma sig bakom en skärm när man ”tycker till”. Man blir anonym i sitt tyckande, och kanske svämmar detta över i vårt vardagsliv. Det blir så enkelt att tycka, utan att behöva se någon i ögonen. Kanske är jag överkänslig, men jag känner ändå att jag behöver yla till lite… 🙂

/Häxan Surtant har talat.. 🙂

-5082

2 reaktioner på “En liten spaning från mig….”

  1. Tjena häxan gotant! Det du skriver är alldeles rätt! Det är mycket enklare att kritisera som du säger i text utan att behöva se den man kritiserar i ögonen! Hör ju att väldigt mycket utväxlas via sms. Även mellan partners! Tycker det är bedrövligt att det är vårt nya sätt att kommunicera. Säger alltid lyft på luren och säg vad du vill istället för att skriva! Håller med dig! Så ja är också en häxan surtant! Kram på dig snygging!

    1. Var lite bekymrad när jag skrev detta inlägg. Var lite rädd att folk skulle känna sig påhoppade, vilket jag ju inte menar. Högt till tak ska det vara, men givetvis med massa kärlek! Gillar att bli kallad gotant! ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.