Nix? Men magiskt vatten… 🙂

Det är verkligen nåt magiskt med att fota vatten. Träd kan förtrolla mig, men vattenbilder, eller rättare sagt speglingsbilder ligger som god tvåa.

Jag har ju varit med om ett gigantiskt (i mina mått mätt) fotoprojekt sista året. I vår fotogrupp har vi ju gjort en bok om Åmåls bluesfests 25 år. Det har varit ett kul jobb, men rätt så krävande bitvis. Till slut kom vi i alla fall så långt att boken skulle till tryck i Munkedal, och jag hade möjlighet att ta ledigt för att få vara med om det. Vi var ju nästan nere på kusten, så när som på några mil – så beslutet att köra de där extra milen var lätt.

-4903
Kustlandskapet är vackert. I ärlighetens namn har jag inte hört till dom som måste hit till varje pris.

-4895
Jag har gjort som de flesta andra i yngre år. Varit på kusten på midsommar, sovit i trasiga tält, kanske inte varit helt ”på banan” 🙂 Men det var då. Jag tror inte att man då såg det ”vackra landskapet”, så vackert som det faktiskt är. Jag gillar det lite karga utseendet….

-4922
Det nakna, det lite kalla. Det är sådana bilder jag helst tar själv också. Avskyr bilder med för mycket detaljer. Det tröttar mitt öga, och min själ. Såhär ska bilderna se ut för att jag ska tycka om dom!

-4920
Fem fotografer fotar samma bild. Det här är inte enda exemplaret kan jag säga.. 🙂

-4924
Jag brukar alltid säga att vi har det lika fint härhemma, men kan väl gå med på att det ser hyfsat ut på kusten också…jaja…

Men så fick jag då möjlighet att ta en liten promenad på egen hand, och det var då jag såg speglingarna. Blev sådär löjligt vardagslycklig.

-4897
Men hur underbar är inte denna? Jag skiter i karga klippor på kusten, eller snygga träd i Dalsland ju.. 🙂

Och det fortsatte!

-4912
Visst känns det nästan som om man kan ta på vattnet?

-4913
Va???! Eller hur? Sitter faktiskt och ler lite lyckligt när jag lägger in bilderna i inlägget också… 🙂 Det här är en sådan bild som jag faktiskt skulle kunna göra en förstoring på. Struntar egentligen i om någon förstår vad det är. Gillar mönstret.

-4919
Nu är det ju inte bara saltvatten som ser ut såhär, dessa bilder blir lika vackra hemma!

Vi började överlägga med varandra om var vi skulle åka och fota. Vet inte hur det gick till men helt plötsligt hamnade vi i Norge 🙂

Vet ni om att det finns ett urläckert ställe preciiiiiiis innanför norska gränsen? Vid Halden. Stället heter Elgåfossen, och har ett rätt högt vattenfall precis vid en rastplats. Istället för att åka hem, åkte vi istället hit 🙂

-4939
Ser ni att det står en vacker karl mitt i bild? Det är den där ljuvliga herrn som jag varit gift med i ett antal år. Fast just där och då var han rätt billig. Jag tror inte jag var ensam om att tycka det. Vi kommer fram till Elgåfossen. Terje sticker iväg som skjuten ur en kanon. Bakom honom står fyra fotografer som inte kan fota vattenfallet – för att det står en ”blondin” ivägen.. 🙂

Men han flyttade på sig till slut…

-4955
Denna bild är nog inte ultimat vad det gäller skärpan, men jag gillar den alltså. Det är det som är så läckert med detta vattenfall. Det finns hur många ”linjer” som helst att fånga!

-4940
Jag förklarar gärna vägen till detta ställe – det förtjänar ett besök. Ligger som sagt 100 meter från en rastplats – så ta med svärmor, mamma eller varför inte karln i ditt liv och stick hit! Ta med kaffekorgen, så har ni ett perfekt mål för söndagsutflykten.

Annars är jag lite fundersam just nu. Har fått ett erbjudande inför hösten som jag kommer att tacka ja till. Är nog lite korkad men måste gå utanför min comfortzone. Frågan är om jag inte kommer att gå väldigt långt utanför den nu…Men det är då.

Just nu har vi semester och ett litet boksläpp framför oss. Känns inte som kattskit det heller kan jag säga.. 🙂

Jag har inte bestämt mig för om jag ska ta semester från bloggen under sommaren, men det är inte troligt att jag gör det. Tycker alldeles för mycket om den 🙂

Ha det gott tills på torsdag, då det kommer ett inlägg igen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.