Vet ni om att vår släkt bara ”kan göra” tjejer? Det är baske mig så alltså. När jag var gravid med Susanne var jag 110% säker på att hon var en kille som skulle heta Daniel. Vi hade nästan inga tjejnamn över huvud taget. Eller jo, ett – Malin. Och som alla förstått var hon ingen Malin… 🙂

Som ni ser på omslagsbilden så är vi bara tjejer i släkten, och att jag förstår inte hur jag över huvud taget kunde tro att ”bulan” skulle bli en kille. Istället blev det den tjejigaste tjejen.. 🙂
Inte heller syrran kunde klämma ur sig några killar. Det blev två flickor, varav en tar studenten på kortet. Och ja…min mamma fick ju två flickor… 🙂

Bilden på oss alla tjejer togs på Helens student 1995. Jag kommer ihåg att jag hade lite svårt att förstå all stress, och näsdukar som åkte upp och ner i damernas i väskor. Tyckte väl inte att det var så märkvärdigt. Meeeeen……

susannes student 2
….så dröjde det till 2004, och då var det en annan tjej som tog studenten. Och herregud vilken känslostorm det var! Nu fick jag en helt annan förståelse för de där näsdukarna som åkte kana upp och ner i damernas väskor 🙂

Susanne tog studenten i Uddevalla, och det var ”lite mas” innan vi fick ordning på hur vi skulle lägga upp kalaset och festen. Det var ju noga att det skulle bli så att Susanne blev nöjd. Resultatet blev att släkten åkte ner och firade henne i Uddevalla dagen hon gick ut. När detta var klart så åkte vi hem och förberedde släktkalaset – som skulle ske dagen efter. Som jag har förstått så var det fint hålligång på studentfesten i Uddevalla 🙂 🙂
Dagen efter blev hon hämtad av Terjes syskon för hemfärd till Åmål. Vi hade arrangerat så att vid infarten till Åmål stod det två motorcyklister och väntade på henne. Så från ”Fågelsjön” och hem fick hon åka mc! (I klänning, men med hjälm 🙂 ) Som hon njöt! Hon hade ingen röst kvar efter fredagens firande – men efter lördagens mc-tur var den definitivt slut 🙂 🙂 🙂 Hon fnittrade bara hysteriskt när hon ”landade” på vår gård. Hon fick ingen studentkortege som sina kompisar, men vi gjorde vad vi kunde för att hon skulle få nåt liknande!

Jag försöker verkligen lägga inläggen så att det inte bara ska bli bilder på Susanne på torsdagsinläggen – men hon var ju med oss i över 21 år, så det är lite svårt att undvika. Att se dessa bilder gör mig ju bara glad och varje inlägg gör att jag faktiskt minns ännu mer!

susannes student 3
En hysteriskt rolig helg, med mycket känslor, mycket spring, många bollar att hålla i luften, spruckna kjolar (min), och massor att minnas….!

Så ni som har studenter.. det är korsdrag i plånboken, och ni är troligen helt tomma på energi… men ta tillvara vara på denna dag – den är helt underbar, och den kommer aldrig igen!

(Och ja, jag ser att jag ser yngre ut nu än då.. 🙂 🙂 🙂 )

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.