Förra året vid den här tiden så drog vi igång och löptränade på jobbet. Jag som aldrig sprungit förut gillade det som tusan! När jag tränade handboll kunde jag varenda liten genväg som fanns i skogen, allt för att slippa springa. Bara för att jag tyckte det var så tråkigt. (Finns ju liksom en anledning att jag ställde mig i mål 🙂 )
Vi drog i alla fall igång med jobbet, och det så var så himla kul! Trots alla problem jag hade med kroppen vid denna tid så funkade det kanon att springa – jag tror ärligt talat att jag behövde endorfinerna jag fick av löpningen. Hur det nu än är så har kroppen satt käppar i hjulet, så det blev ingen anmälan till årets lopp. Tyvärr!-0041
Men det hindrar ju inte att vi åkte med som supportrar till dessa två!

Och det kan jag säga. Om jag anmäler mig till nästa år är jag sååå glad att jag fick vara med och bara titta i år. För jisses vilket otrolig maskineri detta var….

-0050
Man började ana storleken på loppet när man såg alla spårvagnar. Som Göteborgarna säger: Det var knökat….

-0052
Jag vet att det är massor med startgrupper, och att över 60.000 var anmälda. Men jag hade inte tänkt så långt som att alla gick dit i god tid. Och att de flesta hade anhöriga med sig…och att det fanns folk som bara tittade… (jag vet, jag är dum-naiv ibland.. 🙂 )

-0053
Kände igen mig i gräsplätten till vänster. Bilderna till en viss Allas-intervju togs här. Det inlägget kommer nästa torsdag.. 🙂

-0056
Jag invigde den nya kameran, och det var fläckvis lite ”spännande”. Den är ungefär som min gamla kamera, men det var det där ”ungefär” som ställde till det denna dag. Men jag lärde mig massor!

Så kom vi fram mot själva löpardelen på banan. Startskottet hade gått och vi ställde oss för att kolla på de första löparna. Helt plötsligt kommer det en löpare som ska knyta skorna…???!

-0081
…sen trodde jag att han klappat ihop…..Men så kollade jag åt höger och fick se en tv-kamera och begrep att det var nåt annat….

-0083
Så vände sig karln emot oss, och då trillade pengen ner. Stephan Wilson, killen jag följde slaviskt under Vasaloppet sprang alltså även Göteborgsvarvet – och rapporterade därifrån. Tydligen hade han någon deal med sig själv att han skulle springa ifrån eliten. Vilket han också klarade. I 265 meter. Och där stod vi! 🙂 Läckert!

-0084
Och där fick jag se svt-lappen också! 🙂 Vilken sköning!

-0112
Sen kom vi fram…och jag tror inte jag behöver förklara något mer om folkmängden.. 🙂

-0123
Men lite starstrucked blev jag under dagen faktiskt… 🙂

-0129
Ni ser alla kravallstaket? Förutom dessa så var det avspärrningsband överallt. Trots det orkade tanten på cykeln (vid den grå väggen) ta sig igenom och cykla hela upploppet. Trots att folk vevade och skrek överallt.. 🙂 Och hon rörde inte en min av att hon hörde. Alla trodde dessutom att det var killen som ledde loppet som kom. Men icke.. 🙂

-0159
Men här är han – Mengich! Och jag gillar bilden, och är sååå nöjd med att kameran satte kortet!

Trots att jag är så nöjd, hade jag lite problem med fokuspunkterna till att börja med…….

-0192
…därför är inte denna bild tillräckligt skarp, men jag gillar den så mycket! Ser nästan ut som en enda person som hoppar längdhopp….

Så lite publikbilder… 🙂

-0208

-0205

-0237

-0246

-0262
Aouch….

-0266

-0271

Våra vänner som sprang då? Alltså, det är ingen lek att hinna scanna av de som springer och hinna ta bilder…

-0222
…men ibland funkar det! Fick med bägge på en bild…

Vi rörde oss runt i området, gick ner till Linnéplatsen – strosade och bara njöt. Det är så gott att bara titta på folk vid sådana här evenemang! Men när vi räknade ut att Carina och Peter var på gång mot mål så rörde vi oss ditåt…

-0278
Det finns folk, och så finns det folk. Kan säga att den här brandmannen inte hör till de smartaste. Gissa om han var slut? Om han var varm? Yes! Han såg inte jättefräsch ut när han sprang i mål. Men det skulle inte någon ha gjort med den klädseln!

unnamed
Så efter lite drygt två timmar fick vi syn på herrskapet. Det var faktiskt skitsvårt att se vid målgången. Vi bestämde att jag kollade efter Peter och Carina, och Terje satt med kameran. Alltså är detta hans bild.. 🙂

-0288
Jag är imponerad. Här har de sprungit en halvmara, och de ser inte speciellt påverkade ut. Mig hade de nog fått köra i en skottkärra… 🙂 (Ser också att jag har otroligt snygg skärpa på P-Arken, och inte på Peter och Carina..haha..)

En fantastiskt rolig dag, härligt sällskap – och jag kommer troligen att göra om det nästa år igen – på eller bredvid banan. Jag hoppas självklart att jag kommer att springa. När jag börjar med något, så måste jag ha ett mål för det jag gör. Att bara springa ”utan mål” är inte något för mig. Jag har alldeles för mycket vinnarskalle i mig. Så,  om får jag kroppen att fungera, så anmäler jag mig till Göteborgsvarvet eller till Midnattsloppet – som även det går i Göteborg. Håll gärna tummarna åt mig, för det kan behövas…!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.