För några år sedan var det riktigt hett om öronen på mig. Några personer i min omgivning behövde min omsorg extra mycket. Det tog på krafterna, och jag var oerhört sliten. Jag har en väldigt snäll morbror i Skåne, som såg till att jag kom iväg några gånger – men de tripperna var som en fis i rymden. Jag behövde mer. Något som bara var mitt, och som kunde ge mig energi. Som av en händelse såg jag en annons om en kurs i astrologi, ett ämne som jag brunnit för så länge jag kan minnas.

Hela mitt liv har jag tittat upp mot stjärnhimlen, och undrat vad som döljer sig däruppe. Bakom alla stjärnor, bakom Vintergatan – och bakom planeterna. Efter ett besök hos en astrolog några år tidigare var jag fast. En så klockren bedömning av mig till och med på mikronivå har jag aldrig varit med om förut!
(Jaja, ni kan tycka att detta är flummigt – men det är det inte – och det är min ”pryl” så… 🙂 )
Så när denna kurs uppenbarade sig 2002, så behövde jag inte fundera länge innan jag anmälde mig. Utbildningen skulle hålla på i 2,5 år, så det gällde att hela familjen var med på tåget. Men är det nåt vi är bra på jag och herrn, så är det att uppmuntra den andres intressen – så….jag anmälde mig förstås!

Var sjätte helg åkte jag på kurs till Stockholm. Varenda kurstillfälle hade olika teman, och var så himla intressant. Sedan var det vissa teman som intresserade mig mer…
Jag fick bland annat reda på att det finns några astrologiska tarotkort, som kallas Sabian Symbols – och efter att ha tänkt ett tag så gjorde jag mina egna. Korten skulle tolka de olika stjärntecknen, men det var viktigt att de också speglade ”mig”….Jag tyckte om idén, att kombinera mina intressen – både foto och astrologi i dessa tarotkort. Vad som var viktigt för mig när jag gjorde dessa kort var att de skulle spegla mig, så att jag förstod betydelsen – sedan kanske inte andra astrointresserade tycker samma sak…

Jag hade en lång startsträcka, men sedan körde jag igång! 🙂

väduren
Väduren – energisk, mycket energi – och kanske stångas man lite för mycket. Man har ju så mycket energi. Och humör 🙂

kräftan
Kräftan, ett vattentecken. Familjen är viktig. Mycket viktig,  och gud nåde den som kröker ett hår på en familjemedlem…

jungfrun
Jungfrun har egentligen inte ett dugg med katter att göra, men det råkar vara så att dessa ljuvliga små kattungar är födda i….Jungfruns tecken…. 🙂 Zelda till vänster, och Elvis till höger 🙂

tvillingarna
Här har vi en tvättäkta Tvilling! Miljoner projekt i luften, kommunikationen livsviktig. Detta tecken har även ofta epitetet samlare, sedan kanske inte Gunilla har denna egenskap…. 🙂

vattumannen
Detta är Vattumannen (Inte tösen, men det hon illustrerar 🙂 ) Viktigt för detta tecken är frihet och oberoende, och de är i regel otroligt goda barnuppfostrare som tror på ”frihet under ansvar”. (Min goa´mamma var Vattuman, och det var verkligen så det var. Att hon bara vågade. Hon litade på mig, även i tonåren – vilket jag själv inte skulle ha gjort 🙂 🙂 Det var rätt vilda tonår emellanåt… )

Fiskarna
Fiskarna ja, det här är förstås min tolkning. Fisken, konstnärlig,artistisk, väldigt känslig – vet egentligen inte om de ska ha fötterna i myllan – eller huvudet i himlen…

skorpionen
Ja, här är Skorpiontanten. Vi är lite djupa faktiskt. Grubblar mycket. Livet är sällan grått – utan oftast svart eller vitt. Har ett oerhört djup, men är ingen person man vill såra. De har lite svårt att glömma nämligen.. 🙂

vågen
Och så vår lille Våg.. Och som det stämde på denna tjej. Estetisk. Som jag har berättat förut så brukade hon stå och hoppa jämfota bakom mig när jag bytte gardiner. Jag var inte så himla noga, såg inte riktigt om det hängde ”precist” – men det gjorde hon. Jag brukade raskt fösas åt sidan, och så var det nån som slutförde ”pillet” 🙂 Hon var också mycket ”å ena sidan – och å andra sidan”, och det rimmar ju en del med ett sånt tecken, eller hur? Jag och Terje brukade också busa med henne, och fråga vem hon tyckte mest om. Gick aldrig att få nåt svar om vem hon tyckte mest om – hon var ju våg – och ville göra alla till lags!  🙂

Jag hade några konsultationer för några år sedan, och tyckte det var otroligt kul – men det var också mycket jobb att räkna fram horoskopen. Tyvärr håller jag inte på med det så aktivt nu, fotandet har tagit över litegrann. Men detta intresse finns faktiskt med mig hela tiden – mycket mer än ni runt mig tror. Jag drömmer om att ta upp det igen, och satsa ordentligt på det. Kanske inte just idag, men framöver. Har ju 8.5 år kvar till pension. Skulle ju kunna ta det när jag är ledig på heltid .. 🙂

6 reaktioner på “#throwbackthursday”

  1. Ja du var ju lite på gång, när du fick mitt födelsedatum och tid…..då kanske det blir ett horoskop när du blir pensionär! det ser jag fram emot! 😉

    1. Haha…ja, jag var ju det. Sedan bytte jag dator och blev av med mitt astroprogram – så det ligger högst upp på min önskelista! Så när jag går i pension får du ditt horoskop! ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.