Vi har ju bestämt oss för att ha en aktivitet per månad med vår fotogrupp Tilt. Vi träffas ju aldrig annars, så det är ju kul att få möjlighet att få ses lite extra. Jo, men det är faktiskt det.. 🙂
Mars månad var Lenas månad. Hon jobbar på ambulansen i Säffle, så jag tror att vi alla höll en tumme eller två för att vi skulle få ta några riktigt obskyra bilder i nån ambulans. Med massor med låtsasblod och grejor.

Varning för inlägg med många bilder förresten..

-2672
Jodå, vi hamnade på Ambulansen i Säffle – skitkul! Det gick inte att undvika att leka med kameran utanför Ambulansintaget…

-2695
….men det heter väl Ambulans? Inte Lans-lans väl? Lena visade oss inne i ambulanserna. De ser ju så stora ut utifrån, men måste säga att jag blev förvånad över hur små de trots allt var inuti!

-2699
Finns en viss klåfingrighet i vår grupp…. 🙂

Vi fick en ordentlig genomgång på Ambulanscentralen. Jag som jobbat några år på Säffle sjukhus gick mest och rev mig i huvudet, och försökte komma var på stället jag var. Det har byggts om massor sedan min tid!

Dagen före vi träffades hade Lena släppt infon om vad som skulle ske denna dag. Problemet var bara att jag hade läst fel, och trodde vi bara skulle fota en ”gravidfamilj”. Jag hade därför bara kollat  sådana bilder i förväg. Så när det dök upp fler modeller så slog det helt enkelt slint i skallen på mig. Helt och hållet. Så får nog be Nora (vår första modell) om ursäkt för de första fotona, för jag hade riktigt hjärnsläpp.. 🙂 Därför kommer inga bilder från första plåtningen, utan vi börjar med ”gravidfamiljen”….Vi delades också in i grupper, och det första plåtningen gjorde jag ihop med Lisa.

-2758

-2860
”Jag har lika stor mage som mamma jag.. :-)” Eller inte… 🙂

-2978-2
Oerhört vacker familj!

Så när vi skulle fota Jeanette var vi lite varmare i kläderna!

-3141

Det var riktigt kallt där vi fotade, så vi samlades efter ett tag och bollade med varandra hur vi skulle fortsätta dagen. Men asch…det blev några bilder till! 🙂

-3208
Så oerhört gott med tjejer som är trygga framför kameran! Över huvud taget så var alla modeller så himla lugna framför kameran – mycket bättre än somliga fotografer var bakom kameran (Läs: Maria 🙂 )

-3296
Detta var vad tjejerna såg.. 🙂 🙂

Efter Säfflevisiten fick vi en liten paus, för att samlas vid Åmåls järnvägsstation några timmar senare. Även där jobbade vi i grupper! Och där var här det började hända grejor framför (och troligen bakom kameran också). Kände mig inte alls så stressad här…

-3312
Tycker oerhört mycket om bilderna som togs inne på stationen. Kan bara lägga in en bråkdel här…

-3319
Älskar att fota inne på stationen! Ljuset är så gott – och hela byggnaden gör mig sugen på att fota – som ni kan se här! 

-3336

Så hittade vi den där ”buckliga” väggen inne i huset, och ljuset där var smått magiskt!

-3374

För att få lite variation både för modeller och oss själva, så stack vi ut och fotade. Rätt rå ton fotograferna emellan kan jag säga. Man kan väl säga att det fanns en viss tävlingsinstinkt grupperna emellan, fast är man med dom bästa kan man bjuda på det…. 🙂 🙂

-3414
Fröken Gustafsson pekar med hela handen. Just det, hon fotade ju för Hennes&Mauritz! 🙂

Ljuset vid denna tidpunkt var magiskt, vilket skulle visa sig i bilderna! När man ser i kameran att bilderna blir bra, då njuter man!

-3478
Helt ljuvligt ljus!

-3499
Vår Anders med dagens största organ…. 🙂 🙂 🙂 🙂

-3470

Jag har fotat makro i en massa år. Det finns ett visst ljusfenomen som uppstår om man håller kameran på ett visst sätt. Jag har försökt får fram det i lika många år som jag fotat men inte klarat av det. Så fotar man porträtt och lyckas få det i skallen på en person! 🙂

-3540
*happy*

Vet inte om bilden är bättre i färg eller svartvitt faktiskt. Blir helt olika känsla på bilderna…

-3541
*happyhappy* 🙂

Ljuvligt folk både framför och bakom kamerorna denna dag. Kommer att ta tid att gå igenom bilderna….Men alltså, jag måste lära mig detta med porträtt. Känner mig som Bambi på hal is! Tekniskt sett sätter jag bilderna, men tycker det är oerhört svårt att dirigera/ge poser. På nåt sätt måste jag lära mig det. Gå en kurs?

-3582
Sån himla tur att de som står framför kameran hade mer is i magen…! Tack Nora, Hossam och Jeanette!

Och tack Lena för en skitrolig dag OCH kväll! 🙂 För ni tror väl inte att dagen var slut i och med att vi fotade dessa tre? 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.