För 33 år sedan vid denna tid så var jag på en utlandsresa till Cypern. Jag hade ju träffat en liten FN-soldat precis innan han stack iväg på FN-tjänstgöring. Så himla fort tiden går egentligen. Insidan är ju precis samma som då. Fast utsidan  på mig ser lite annorlunda ut.. 🙂

Jag tror inte soldaten hade tänkt sig vistelsen som den blev. Han åkte ner i november, åkte hem och hälsade på mig i december. Jag åkte ner i februari (då köpte vi våra förlovningsringar), och sedan kom han hem i april. Resan ner till Cypern gjordes tillsammans med en kompis som också hade sin kille därnere. Vi hade en härlig vecka, där jag bland annat fick mask i maten. Det var en väldigt intressant känsla att se hur tallriken ”rörde sig” 🙂 Blev inte illamående då, men på kvällen när jag kom på vad jag hade varit med om. Då åkte maten upp och ner ett antal gånger…
(Och ja, det kan nog hända att ”en med fyllning” gled ner innan jag upptäckte vad som fanns på tallriken 🙂 )

Vi förlovade oss samma dag han kom hem. Susanne är född året efter. Året efter det gifte vi oss. Det var inte ofta min kloka mor sade nåt, men då yttrade hon något i stil med: ”Maria, man måste inte göra allt på samma gång”… 🙂 Men varför vänta om allt känns rätt? 🙂

002
Såhär vacker var hon då… 🙂 Jag var så nervös när vi kom till Larnaca. Vi hade ju inte haft så mycket tid tillsammans innan han åkte – jag tror att jag räknade ut strax över en vecka – så man kände ju egentligen inte den andre alls. Vi skrev brev rätt flitigt till varandra. Vasa? Jo, jag sade skrev brev. Det var sådant man gjorde förr i tiden. Papper, penna, kuvert och frimärke var sådant som man behövde. Sedan skickade man sitt brev, och fick sedan vänta två veckor på svar 🙂 🙂 🙂
Jag skulle inte vilja ha det ogjort faktiskt. Man lär att känna varandra på ett helt annat sätt på detta vis. Och vi hade ju inget val. Kanske var precis det som gjorde att det höll förresten? Att vi fick lära känna varandra på ett kravlöst sätt? Eller också är det för att jag är så himla go´…. 🙂

2 reaktioner på “#throwbackthursday”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.