Innan jag åkte till USA första gången, så var jag verkligen inte så sugen på att se detta land. Det kunde väl inte vara nån skillnad mellan New York och någon annan storstad? Nu vet jag inte om det är det, men New York är en otroligt go´ stad! Bägge gångerna har jag varit där i lite drygt en vecka, och man har ändå bara skrapat på ytan på denna stad. Andra gången jag reste hit var med Terje. Vi var ensamma några dagar, och tillsammans med min kompis Maria några dagar. När man är med henne får man verkligen se allt, och dessutom saker som inte vanlige turisten får se.

De dagarna jag och Terje var själva i The big apple försökte vi klara oss på egen hand, och när Maria ringde oss brukade hon säga: ”Är ni DÄR?” Med andra ord tror jag hon var lite imponerad av hur vi faktiskt kunde navigera själva, både i tunnelbanesystemet och på gatorna.
Det tar ett tag att knäcka koden med gatorna bara, och gudarne ska veta att vi gjorde ett antal vurpor… 🙂

MEN, vi tog oss från området där Wall Street ligger (låååångt söderut) på Manhattan till Central Park (betydligt längre norrut) alldeles själv. Och på första försöket! 🙂 Vi passerade 5 th avenue där Donald Trump har sin fastighet, på vägen till denna ljuvliga park….

motny
Tjusigt par, eller hur? 🙂

Visst blir man imponerad av dessa skyskrapor? Första gången jag reste hit fick jag frågan om skyskraporna är så höga som man tror. Jag kan bara säga en sak – de är högre… 🙂 Ja, jag älskar denna stad, och hoppas jag kan komma hit snart igen. Skulle älska att bara få strosa omkring här igen.

Det som imponerade mig mest var att alla var så jäkla trevliga. När vi skulle ta bilder, så fick man ofta en klapp på axeln och någon som frågade om de skulle ta en parbild på mig och Terje. Det händer inte precis i Sverige. Det är märkligt hur vissa resor etsar sig fast i själen. Mina resor hit är sådana resor. Även resorna till Svalbard har fastnat i skallen – så vitt skilda resor egentligen. Men det är nog kanske inte bara städerna som gjort det, utan vad man upplever på själva resan också.

Får ni chansen, så res hit….!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.