Fördelen med att jag fotar med så många olika människor, är att man får fota ”brett”. Vi är alla så himla olika – åker vi ut och fotar kan jag lova att det vi inte kommer att prestera så många likadana bilder.

En av oss är handbollstränare, så förra veckan fick vi chansen att träna på att fota denna sport. Å fy fasen, så svårt det var! Kan säga att jag tar av mig hatten och bugar djupt för sportfotografer! Att hinna med att fota, att få nåt som slags sammanhang i bilderna, och att inte bara få ryggar. Så jäkla svårt!

Jag kom till A-hallen på Karlberg (gamla handbollstrakter även för mig 🙂 ) Tänk så många mil man sprungit i denna hall! Jag stor förvisso i mål, men några meter har man allt presterat. Tränat flera gånger i veckan, och promenerat hem med istappar i håret. Skulle inte gå nu minsann, men så härdades man förr! 🙂 🙂

Irrade omkring med kameran till att börja med. Jag tror Tony såg det, för han dirigerade mig lite till slut. (Ställ dig där, testa detta, ta MERA bilder! 🙂 ) Tryck!!

-2973
Den svåraste delen, att fota hela gruppen. Vad skulle jag fokusera på? En tjej, eller på nån ”rörelse” inom gruppen?

-3336
Det här med skärpan alltså…

-3034
Tycker generellt bättre om bilderna i svartvitt, de känns lugnare…

-3127

-3682

Jag och Lena i vår grupp gick omkring, och försökte få med det mesta av tjejerna i olika vinklar…

-2929

-3618

-3556

Men tjejerna var inte helt ensamma….

-4143

-2888
….det tränade även två killar med laget!

Försökte göra en stilstudie på målvakten. Brinner ju lite mer för detta efter min egen tid i målet.. 🙂

-3723
Vet ni förresten om att jag lagade en lampa i en idrottshall en gång? Jodå, bollen tog i mitt ben – studsade upp i taket – och lagade ett lysrör som inte funkat på tre år! Elektrikern, det är jag det! 🙂

-3153
Bollen bakom henne låg faktiskt där, så hon släppte inte in den!

-3238

-3874
Gissa vad han förklarade… 🙂 Jag är sååå rörig? eller?

Man avslutade med spel på två mål, och DET var en utmaning. Jag har nog aldrig haft så svårt att hinna med nånsin!

-4321

-4325

Avslutar med goaste bilden. Det var ju jag och Lena som var ute och fotade. Vi försökte att hålla oss i rörelse hela tiden, byta plats och så…

-4126
Kolla på denna bild, ser det inte ut som om Lena har en boll rakt i ansiktet? Det fick hon lyckligtvis inte – men det ser nästan lite spooky ut! 🙂

Detta ska övas flera gånger minsann. Så himla kul var det! Och ett tack till hela laget, som lät oss testa!

6 reaktioner på “Sportjournalist, javisst! :-)”

  1. Härliga bilder på ett härligt gäng Maria. Den där målisen känner jag igen? det är allt min lilla Hannah det!

  2. jätte fina bilder! ni/du är välkommen tbx för mera träning 🙂 ps match i morgon ons på karlberg start 19,00 eller ring mig 072-4205549 mvh Göran!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.