Jag försöker att vara någorlunda inspirerad på dessa torsdagsinlägg, eftersom jag brinner lite mer för dom. (Och det gör ni också, det ser jag på statistiken 🙂 🙂 ) Men ibland känner jag att mitt liv är fullständigt ointressant för andra, och textsnutten som följer med är inte så värst upphetsande den heller 🙂 Det känns ju bättre om man har en hang-up på blogginlägget, nåt som får folk att tänka till. Om jag har det idag, vete tusan – men vi får väl se!

vinkelgatan
Denna bild är tagen i vårt kök 1991 som du ser. Jag slår härmed ett slag för ”vardagsbilden”!

Min mamma jobbade heltid större delen av sitt arbetsliv. Hon gillade det, och hon var duktig på sitt jobb som kontorist. Varje tisdag eftermiddag hade hon ledigt, och då träffades vi och fikade. Tror ni att jag gillade dessa träffar? Nej… 🙂 Jag har ett stort behov av förändring, och när nåt fastnar i ”sin form” får jag spatt. Så man kan nog säga att jag umgicks på tisdagar. I perioder. När jag hade lackat ur, och tyckte det var tråkigt, så drog jag lite små vita lögner, eller hittade på annat att göra. Efter att ha fått andas lite annan luft, så kom jag tillbaka till träffarna igen. Men NU saknar jag dom. Och framför allt så saknar jag att vi inte dokumenterade träffarna bättre. Jag tror att detta är enda bilden jag har från ”tisdagsträffarna”, som vi kallade dom.

Jag har ju en dator full i bilder, en del bilder är nog rätt hyfsade. Men vet ni vad jag saknar? Vardagsbilderna! Det är ju ofta dom bilderna man samlas runt omkring. Man kollar och jämför kläder, hårfrillor (återkommer till den strax), och inredning. På något sätt måste jag ta tag i detta känns det som. Hur gör ni som läser min blogg? Kan vi inte gör nån grej av detta – alla förslag mottages tacksamt! Jag tar ju en del bilder på mig och Terje. Kruxet är att det inte blir så stor variation. Terje dricker kaffe, jag dricker kaffe. Terje vid frukostbordet, jag vid frukostbordet. Ja, du ser mönstret va? 🙂 Vill gärna ha en knuff i ryggen vad det gäller dessa bilder….

Hårfrilla ja….lyckligtvis är jag bakom kameran, så jag slipper undan. De flesta vid bordet ser ut som de brukar. Men Terje!! Vad har du för frisyr? Det ser ju ut som om du har hockeyfrilla – varför kommer jag inte ihåg detta? Jag älskar hela dig alltid, men här var det Michael Boltonvarning! Love you! 🙂

(Om ni är nyfikna på vilka det är på bilden så är det: Susanne, Ulrika, mamma, Michael Bolton, och min syster Kerstin!)

4 reaktioner på “#throwbackthursday”

  1. Jag håller med dig om att det är vardagsbilder som tas för lite, de säger ju så mycket mer. Vi hade en fotograf hemma som tog kort på min bror och mig, vi skulle ta ett kort var sittande i en soffa, min bror som var 6 år äldre än mig satt fint i soffan. Jag var runt tre år, blev rädd och tänkte springa ut. När jag kom till dörren slängde fotografen en docka till mig och tog bilden! Den blev mycket mer levande, vardagslik, än om jag suttit fint i soffan!
    Härlig bild på familjemedlemmarna! Synd bara att du var bakom kameran! Tycker Terje var riktigt snygg i hockeyfrillan!

    1. Tack Bettan! Ja, vardagsbilderna är ju de bilder man samlas kring. Det gör man ju tex inte runt mina trädbilder även om jag skulle vilja det! ? Precis som du skriver om din bild så är det ju en kär ägodel och ett kärt minne!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.