Att stå framför en kamera tycker jag är bland det värsta som finns.  Har du sett på ”Vänner”? När Chandler och Monica ska förlova sig, och de ska ta förlovningsbilder? Chandler blir helt förvandlad, och kan inte vara naturlig på bild. Ungefär så känner jag mig också. Känner mig tillgjord, blir inte naturlig – och får ju därför ingen närvaro i bilderna.
Men jag är också en sådan person, så att om jag känner att jag har några hinder, något som bromsar mig – så försöker jag göra något åt det. (Jag tror det heter lösningsfokuserad…haha…)
Det skulle göras en intervju på mig i tidningen Allas för några år sedan. Läste mailet från journalisten, där det stod lite info om vad som skulle ske. Det enda jag reagerade på var att det stod att det skulle tas mellan 5 och 10 porträtt på mig. Höll på att backa ur. (Moget va? 🙂 )
Det slutade med att jag bad två fotografer övningsfota mig under ett längre tag, för att jag skulle vänja mig. Det funkade faktiskt!

Samtidigt kände jag att jag faktiskt behövde utsätta mig för självporträtt/porträtt, för att komma så långt att jag kände mig bekväm framför kameran. Så, i en blogg jag vistades i förut gjorde jag ett tema av detta. Och så dåligt det blev… 🙂 Jag fotade mig i duschen (bara ansiktet – vad trodde du nu?! 🙂 ) Det fanns några bilder som blev okej. Men de bilderna jag kommer ihåg mest är de foton där jag ser ut som Hannibal Lecter. Till råga på allt, så förstörde jag min fjärrkontroll. Den tålde visst inte vatten 🙂 Men jag fick några andra idéer under denna tid…

…som till exempel… 🙂

IMG_8812
Jag kan inte ta åt mig hela äran för idén till denna. Jag hade sett ett julkort med denna lösning,  och det var mitt ”frikort” som förfinade den. Han hjälpte mig dessutom att ställa in kameran – men det var jag som tryckte på avtryckaren! 🙂 Lite läcker bild även om jag ser sur ut!

Den andra bilden i detta inlägg då? Jo, han den där karln jag är i lag med gjorde ett litet utfall mot mig. Han är allt bra rolig faktiskt.. 🙂 Vi hade faktiskt skitkul under tiden vi försökte få till bilden ovanför.

Det här är ett av de få projekten jag inte slutfört. Jag hade tänkt ta ett självporträtt varje månad under ett år, men tror jag höll ut i fyra månader 🙂 Det blev liksom för omständigt att fixa med stativ, ställa in avstånd med mera själv – det var liksom inte min pryl.. 🙂

Duschbilden? Ge er till tåls – nästa torsdag kanske den kommer. Ska jag slänga in Hannibal Lecterbilden också? 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.