Jag har lite otur när jag tänker ibland. Ska försöka vara liiite för social och liiiite för trevlig, och då blir det bara fel….

2006 firade vi jul och nyår utomlands. Det var året när allt hände, och vi orkade helt enkelt inte vara hemma. Vi började resan med tre dagar i Bangkok, hade några semesterveckor i Koh Chang, och avslutade med några dagar i Kuala Lumpur.

Bilden idag är från Bangkok. Dagen efter vi kom dit, så hade vi beställt en gudiad tur i staden. Den var riktigt intressant. Storstäder har ju en viss aura och känsla. Lika mycket som jag tokälskar New York, lika mycket kan jag känna att Bangkok inte är staden för mig. Får inte grepp om stället. Guiden däremot var riktigt bra, och vi fick se massor.

Ett ”bocka-av-ställe” var den Gyllene Buddhan. En fyra meter hög staty av solitt guld. Mäktig som tusan är den! Upptäcktes 1953 då den skulle flyttas. Den var då helt klädd i gips. Ingen hade en susning om vad som fanns under. Den föll från en lyftkran, gipset gick sönder och man upptäckte då denna 5,5 ton tunga Buddhan.

mariaobuddha
Vad jag sade som inte var så genomtänkt? Jag frågade guiden var alla vakterna var som skulle skydda Buddhan, och se till att den inte blev stulen.
Han tittar på mig, höjer på ögonbrynet och säger bara: ”Den väger 5.5 ton”.. 🙂 🙂 🙂

”Tänkte inte på det… ” 🙂

2 reaktioner på “#throwbackthursday”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.