Nu kommer snart den där högtiden som jag inte är så förtjust i…

Så har det ju inte varit jämnt. Det fanns en tid när jag gick överbord med tomtar, när man nästan fasade för att städa ut julen – det var så himla mycket saker framme. Däremot firar jag inte jul nu, men det är ett helt och hållet självvalt beslut – och jag ger mig tillåtelse att ändra det när som helst.

Tills december-januari för ett år sedan hade vi två katter, som också betydde massor för oss. De första åren med katterna var hysteriskt roliga. Jag skrattade bort ett antal år på min ålder tack vare dom! Så, även dessa är otroligt saknade…

Vi har ett par favoritminnen med dom. En av mina favoriter är när vår Alice (den helsvarta) går fram till granen och tittar på den så som bara katter kan – sedan svingar hon till med världens underarmspassning på en klocka så att den flyger ett antal meter! Hon hade lätt passat i ett handbollslag med den snärten.. 🙂
Ett annat minne är när Alice satt på vår tv. (Ni 90-talister, detta var när man hade tjock-tv, ni får googla på vad det är….) I alla fall, hon satt och började trampa sådär som katter gör när det är bus på gång. Vi som var i rummet tittade på varandra. Inte kan hon väl tänka sig att hoppa..???! Joho – det kunde hon. Och det gjorde hon. Rakt in i granen! Lyckligtvis hade vi förtöjt den i elementet, så den svajade bara betänkligt 🙂 🙂

Några år innan vi skaffade katterna hade jag varit i Stockholm runt jul, och varit inne och köpt julgranskulor på NK. Gördyra!! Och förstås vansinnigt snygga. Varje år när granen skulle kläs, så skulle de hängas högt upp. Försiktigt…! De var ju så dyra ju.
Så ett år hade vi varit hos kompisar på juldagsfest. Vi kom hem sent, misstänker att det fanns en viss yrsel hos oss. Hej till katterna, borsta tänderna och hopp i säng. Vi hann preciiiiis att lägga oss, när vi hörde jordens brak från nedervåningen! Gissa tre gånger vad som hade hänt? Jodå, granen låg vågrätt på golvet. Kulorna i miljoner bitar. Mina dyra NK-kulor? Pulvriserade… 🙂
Men det är ju faktiskt bara ting. Däremot dammsög jag barr och skärvor fram till midsommar.

Det är ett äventyr, och ett himla roligt sådant med katter. Och utan dom kommer denna jul att bli annorlunda…

zeldaigranen
Här har vi söta lilla Zelda i granen  🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.