Som jag skrivit hundra gånger, så har hösten varit och ÄR hektisk. I vår fotogrupp håller vi ju på att göra en bok om Bluesens 25 år i Åmål, och det är en hel del jobb med det. När jag håller på för mycket med bilder, så blir jag lite ”bildtrött”. Orkar inte se mina egna, än mindre fota dom! Kameran har därför fått vila en del i höst.

Däremot har jag känt att jag behöver nåt litet fotoprojekt. Nåt som gör att jag bara kan hänga kameran på axeln och sticka ut. Jag har funderat både länge och väl, och gillar ju det här med att få ”grönne lite”.. 🙂
Jag följer en kille på Instagram som heter Jason Peterson. Han fotograferar stadsbilder i USA, och gör det så jäkla bra! Blir hög av att se hans bilder. Han kör bara svartvita foton, och är en mästare på bildkomposition. Så jag började fundera, skulle det gå att göra samma i Åmål? Alltså, ha som ett projekt att avbilda vår stad, men ändå undvika turistbilderna? (För de har ju tagits tusentals gånger redan, och behövs verkligen inte avbildas igen! 🙂 Zzzzzzzz……)

Så förra helgen skulle jag och Terje ner på XO för en kvällsfika. Slängde med mig kameran i sista stund. Det är absolut inga toppbilder, men de har precis den känslan som jag vill ha! No-no till turistbilder, vill bara ha miljöbilder med speciell känsla!

received_10154395460833242

received_10154395460778242

received_10154395460938242

received_10154395460933242

received_10154395460888242

Det är inte på något sätt bra bilder, och nästa gång kommer jag att ta med mig stativ. Men alltså, jag tror jag vet hur jag vill ha bilderna nu!

Fikan var supergod, och jag tror att det finns chans att detta görs igen. Snart… 🙂 Idag är det skyltsöndag, och idag ska jag och ”Spanarn” ut. Hoppas vi syns!  🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.