Vet ni varför Terje kallar sin blogg för Grappashots? Eller varför han har en mail med detta namn? Jo, det är mitt fel! 🙂 (Eller delvis hans eget, men.. 🙂 )
På hans förra jobb fick han med jämna mellanrum en flaska med Grappa. Detta är tydligen en jättefin spritsort (aperitif), som görs på rester av druvskal och kärnor. Vi som smakat på den, har mycket svårt att förstå att detta höga betyg. Den smakar golvpolish, och luktar därefter…(Ja, jag har smakat flera olika varianter, och det är ta mig tusan väldigt små skillnader i smaken!)

I alla fall, förr om åren brukade det vara vi som hade nyårsfesterna. Lika säkert som att tomten kommer på julafton, lika säkert visste man att Grappan kom fram på bordet efter nån timme. Sedan satt vi där och led och tvingade ner nåt glas….

iaochlotta
Men det var liksom det som var grejen också. Vi skulle ha i oss ett glas Grappa, det var ju nyår ju! 🙂 Det här med att tvinga i oss ett glas, eller två, blev liksom också en tradition…

Sen var det så att jag tyckte att den där Grappan smakade extra gott ett år…

mariagrappa
….och det slumpade sig så att värdinnan för festen försvann från sällskapet först, och gick upp mycket sent dagen därpå….

Den dagen beseglade jag mitt öde, för Terje fick sig ett nytt uppslag på både mail och bloggnamn. Det bjuder jag på! Jag kan också bjuda på lite Grappa, för den där jäkla flaskan tar ju aldrig slut! 🙂

Tusen tack till Lotta och Ulrika, som lät mig använda de mindre smickrande bilderna. Men det var såhär vi såg ut varje nyår.. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.