Jag går igång på diskussioner om hur mycket man kan påverka sig själv med sin tanke. Enligt mitt sätt att se så har vi hur stor kapacitet som helst i vår själ. Inställningen till livet är A och O. Man kan mer än man tror, vilket ju jag och Terje är ett levande bevis på!

Så när vi fick se att Henrik Fexeus skulle ha en föreställning i Stockholm var vi snabba att boka. Mindf**k på hög nivå såg vi fram emot. Och löftet höll karln! (Sedan gillar vi ju skarpt att åka iväg på evenemang. När jag tänker på det så trivs jag utmärkt att vara på resa faktiskt..) Vi fick med oss goa´vänner och bestämde oss för en helhelg i Stockholm. Man behöver andas lite annan luft ibland.

Vi kom upp på fredagen, och njöt faktiskt bara på hotellet. Kanonmat, och vilken utsikt! (Granne med Friends arena) Jag kör bara mobilbilder i detta inlägg, det går inte att ha dom i större format – vi ser så konstiga ut då…

namnlöst-5
Så himla läckert med dessa runda fönster, gjorde en hel del för upplevelsen. Kände mig som om jag var utomlands…nästan.. 🙂

När Terje såg mig ta kortet ovan, så hojtade han att jag skulle vänta. Han stack iväg och släckte ljuset, och visst blev kortet lite läckrare då?

namnlöst-6
Sedan skulle ha snällt nog gå och tända igen. Men då hade nåt stolpskott glömt att ställa undan väskan (jag), så han höll på att göra en praktvurpa. Åtminstone lät det så, sitter och fnissar när jag skriver. Han lät. En hel del.. 🙂 Ett tag trodde jag nästan att vi skulle få ställa in helgen, för det lät en hel del om både väskan och karln. Men det lugnade sig. Själv tänker fru Olsen sig för var hon ställer väskan nästa gång.

Lördagen var helt ljuvlig. Kanonväder! Vi promenerade och ”gjorde Stockholm” större delen av dagen. Helt underbart! Fotografiska fick sig ett besök…

namnlöst-7
Martin Schoeller heter fotografen som hade helt ljuvliga bilder! Det är så himla bra på Fotografiska, inga störande fönster, bara bra bilder och framför allt genomtänkt belysning. På denna bild syns Heath Ledger och Kate Blanchett. Schoeller har gjort som ”sin grej” att fota porträtt, och det var väldigt intressant att se skillnaden bilderna på skådisar kontra politiker. Skådisarna hade sug i blicken och en massa känsla. När man såg bilderna på politikerna fick man känslan av ”avstängdhet” och kyla. Mycket intressant!

namnlöst-8
Innehållet på denna bild – tveksam, mycket tveksam. Han kan det här med porträtt, men jag gillar inte tjejer som ser ut såhär. De blir groteska. Bilden i sig däremot är kanonbra!

Så var det då dags för föreställningen på Maximteatern, och jag gillade den skarpt! Det handlar ju om mindf**k. Naturligtvis blir man ju lurad, man karln gör det ju så himla bra! Jag har varit sysselsatt hela sista veckan med att räkna ut hur han bar sig åt, men går bet. Fråga mig vad han gjorde med Rubriks kub till exempel. Gör mig tokig att jag inte kan räkna ut det…Och nej, jag kan inte släppa hur karln bar sig åt! 🙂

namnlöst-13
Damerna på plats! Och vinet smakade väldigt, väldigt gott! Det här var min date för kvällen, en väldigt trevlig sådan!

Och så, vad vore väl en resa om man inte får leka med kameran? I och för sig mobilen, men ändå.. 🙂

namnlöst-14
Om jag bodde i Stockholm är jag rätt säker på vad jag skulle fota. De olika stationerna ser ju så olika ut, och det skulle vara roligt att göra ett projekt av detta! I nästa liv…

namnlöst-1
Jag har lärt mig att det här med att åka bil eller tåg numera är jättekul om man har kameran redo, så även denna gång. Resan gick väldigt snabbt hem! Och snart ska vi iväg igen!

2 reaktioner på “Här var det mindf**k!”

    1. Ja, jag kanske skulle gå in för det ”på riktigt” Gunilla? Hur som helst. Otroligt olika karaktär på de olika stationerna! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.