De här throwbackthursdayinläggen gillar jag alltså! För det mesta så sitter jag och ler med hela ansiktet när jag skriver. För att jag minns…!

Inlägget idag är från en av de kvällarna i mitt liv, som jag minns med både skratt och värme. Det är från Åmåls bluesfest 2010. När denna helg kommer, då går folk man ur huset – dygnet runt tills den är slut. Det bara är så, och alla är ute. Oavsett ålder.

Jag kommer inte riktigt ihåg hur det hela började, men vill minnas att grannen hade vissa problem med sin båt. Den förbannade motorn ville ju inte starta. Juni gick – båten stod kvar på gården. Juli kom, och båten stod där lik förbannat. Eftersom vi bodde mittemot och såg grannens vedermödor, så kan man väl säga att det slängdes lite käft. För att uttrycka det milt.. 🙂

Hur det nu var, så kom helgen för Bluesfesten, och båten stod där den stod. På gården. Inbjudan kom från grannen på en kopp kaffe, sedan skulle vi ju sticka ner på stan och ta en öl eller två.
Vi började lite lätt med den där kaffekoppen. Men skulle det inte smaka gott med ett glas vin? Johodå!
Men alltså, vi satt ju faktiskt i en båt! Må vara att den inte låg i vattnet, men det var ju lätt att fixa. Terje stack iväg och hämtade en dunk med vatten, och vips hade vi lite vågskvalp! Underbart! Sjökänsla de luxe!
Kan väl hända att det slank ner nåt glas vin till där, i trevligt sällskap glömmer man ju faktiskt tiden.

Eftersom vi nu hade vågskvalp började det änna kännas som om vi var på sjön, så vi slängde ut ankaret! På gräsmattan! 🙂

Ja, här satt vi en hel kväll. Kom vi ner på stan? Nix! Vi hade alldeles för kul där vi var…! Det var en sådan där kväll, när energierna bara ”var på plats”, ni vet nog vad jag menar!

jonas båt
Jag måste nog erkänna att när kvällen var slut var det väldigt långt ner till backen från båten. Är glad att vi bara behövde gå tvärsöver gatan när vi skulle hem, för det gick väl kanske inte helt rakt. Sjön suger alltså! 🙂 Men vilken kväll!

Har även skrivit om den här!

2 reaktioner på “#throwbackthursday”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.