Nu har jag varit och grävt i externa hårddisken igen! 🙂

Jag har ju varit ute och rest en del i mitt liv. Älskar det, tycker om att åka bort och hitta nya saker. Bara titta på människor, och få andas in atmosfären på olika ställen.
Ett ställe som jag sagt att jag aldrig nånsin skulle resa till, eftersom det inte ”drar”,  är USA. Har inte känt någon dragning till landet över huvud taget…

Men så råkar det vara att jag har en kompis i New York. Vi har känt varandra sedan jag var 13 år. En klasskompis till mig lade in en annons om brevvänner, fick otroligt många svar, och delade ut en del till oss runt henne. Lyckligtvis blev jag där brevvän med en tjej som heter Maria.
Hon är född på Irland, men flyttade till New York och började jobba där.
Maria har varit i Sverige och hälsat på mig, och jag har varit hos henne två gånger.

Att uppleva New York som turist är helt underbart. Att få uppleva det med en som bor där är ännu mer njutbart. Man får ju guidning till ställen som vanliga turister förmodligen inte får se. Så veckan som jag och min goding fick med Maria 2008 var mycket speciell. Vi hade nog lätt kunnat stanna en vecka till…!

New York, blogg
Här är vi fotograferade under Brooklyn Bridge. Skyskraporna är så imponerande att man tappar andan.

När vi var i New York denna gång inträffade en börskrasch. Att få se Wall Street 2003 och sedan 2008 var en milsvid skillnad. Det kryllade av folk där denna gång. Massor med TV-team och så vidare. Men det hände ju förstås massor med kul saker också. Terje kommer nog till exempel aldrig att glömma fruns nervösa kommentar till passkontrollanten. Hon hade nämligen fått för sig att vi inte skulle släppas in i landet. Så i ren panik ”bladdrade” hon som en tok….Pratade baseboll, och frågade killen: ”Which team are you HOLDING on…?”(Hallå, var är din engelska Maria?)
Jag får fortfarande äta upp den repliken… 🙂 🙂
Jag fick ändra mig. Åker gärna till USA igen. Gärna till New York, eftersom jag har massor kvar att upptäcka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: