Jag gillar att se på film. Gillar att ”ha span” på nysläpp, och att sedan bocka av dom en efter en. Skulle tro att jag är ”allätare”, dock undviker jag de blodigaste filmerna. Inte för att jag har svårt för blod, men filmer med omotiverat mycket blod och slamsor är bara fjantigt….(Om det inte är Die Hard, gillar dom filmerna skarpt. Tycker att det är en mysfilm 🙂 )

För några år sedan fick jag av en händelse nys om ett program som heter ”Inside actors studio”. Har ni möjlighet att se dessa program så gör det! Helt suveräna! Finns massor av dessa program på youtube. I första delen av programmen sitter en liten torr gubbe (tror man) och intervjuar skådisarna. I del två får publiken ställa frågor. I detta program kommer man liksom under huden på skådisarna, får lite roliga storys om olika filmer. Det är helt enkelt ett kanonprogram!

Varje program avslutas med att programledaren ställer samma frågor till varje gäst. 10 frågor som en kille som heter Bernard Pivot har skapat. Man brukar skratta riktigt gott vid denna del i programmet, för svaren varierar – mycket! Här kommer frågorna – och mina svar. Skulle vara buskul om ni faktiskt i kommentatorsfältet kunde ge ERA svar på dessa frågor….!

1. Vad är ditt favoritord? Försoning. Ska jag får välja ett engelskt ord är det ”German shepherd” (Schäfer)
2. Vad är det ord du ogillar mest? Svårt, men jag är inte speciellt glad i ordet ”hen”. Jag är 110% för allas lika rätt, och det vet de som känner mig. MEN, gillar bara inte ordet hen….
3Vad tänder du på? Mitt frikort förstås! 🙂 Annars – humor.
4. Vad är avtändande för dig? Falskhet i alla dess former
5. Vilken är din favoritsvordom? Pecken 🙂
6. Vilket ljud eller oväsen gillar du? Kameraklickljudet!
7. Vilket ljud eller oväsen ogillar du? Alla ljud som man inte kan påverka, men som bara gnager och ”stör”….
8. Vilket yrke annat än det du har nu skulle du vilja prova på? Busenkelt! Austronaut!
9. Vilket yrke skulle du inte vilja ha? Lika enkelt – fotvårdsterapeut!
10. Om himlen existerar, vad skulle du vilja höra Gud säga när du anländer till himlen? ”Skynda dig in – det är någon som väntat på sin mamma…..!”

(Men jag tror gubben däruppe med vitt skägg har humor, så jag misstänker att han kanske säger detta: ”Höll du på Brynäs? Du får ett nytt försök därnere. Gör om – gör rätt!” 🙂 )

 

Häromdagen var jag ute på en smått magisk fotopromenad. Hamnade vid en å, där jag fotograferade vattenspeglingar. Det är klart mer upphetsande att fotografera detta än det låter. Tror jag kommer att göra ett eget inlägg på det, men här kommer ett litet smakprov.

-0520-2
Jag hamnade i ett lätt fotokoma, och kommer att återvända – fick lite idéer som jag tänkte försöka ge mig på!

Apropå filmer, för ett tag sedan bloggade jag om mitt filmintresse. Lite roligt är detta inlägg va´? 🙂

Som sagt. Skulle bli riktigt glad om ni kommenterade och gav ERA svar på dessa frågor. Kunde vara kul att jämföra!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.