Jag gillar citat. De där små meningarna som får dig att le, att vakna till, eller som bara ger dig en sådan där skön känsla i magen. De där meningarna som på något sätt bara ”säger allt”, och som hakar fast i dig och bara skaver i själen…

Ofta kommer dessa citat också när man träffar andra människor. Jag pendlar med buss till grannstaden. Då och då åker jag ihop med en person jag känt länge. Vi träffas inte så ofta, så jag tror att glädjen att träffas är lite ömsesidig (hoppas det i alla fall.. 🙂 ) Tiden på bussen går oerhört fort, men vi hinner att avhandla mycket på den korta tiden. (Läs datorer, datorer, datorer… 🙂 )
Sista gången vi åkte tillsammans så pratade vi om sociala medier, och facebook i synnerhet. Jag är lite ambivalent där. Har man någon fundering så kan man lägga en fråga där, svar får man ”på en grisblink”. Intressegrupperna är också så härliga! Att på ett enkelt sätt hålla kontakt med kompisar är också kanon!  skulle aldrig ha den besöksstatistiken jag har på denna blogg om inte facebook fanns.
(Älskar statistik, och mina hänvisningar kommer i princip uteslutande från facebook)

Men så är det allt det andra. Vad människor äter till middag, om de städar eller inte, alla dessa tävlingar. Det finns massor att tycka till om.
Jag är medveten om att det är bara att strunta i att kika, jag är inte korkad. Jag är bara så fascinerad över själva grejen…Vad är det som hänt? Är det såhär vi umgås med varandra nu? Behöver vi bekräftelse från andra? Har vi det perfekta livet-huset-äktenskapet-maten osv?  Det är också oerhört lätt att ”tycka”, eftersom det på dessa medier blir så anonymt.

Många funderingar blir det. Men för att återgå till citatet då. Denna kloka man sade såhär…:
”Vad de klagar på är ju själva livet…”

Denna mening har fastnat som läskpapper på mig, för det är ju precis så det är! Är det kaffebordsfunderingarna som istället hamnat på de sociala medierna? Eller tjötet vi tog över häcken med grannen?

Jag ligger inte sömnlös för detta 🙂 Facebook är här för att stanna, och det finns otroligt mycket gott där. Men sug på hans mening lite… 🙂

-8701

/maria

4 reaktioner på “Vad de klagar på är ju själva livet….”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: