Jag gillar ”Så mycket bättre”. Tycker om själva programidén. Lagom mycket navelskådande, lagom mycket tid i rampljuset för huvudpersonen – och så en himla massa bra musik.
Men det finns några anledningar till att jag tycker att programmet funkar – att andra får tolka personens verk. Visst är det där lite spännande? Ibland är valet så himla uppenbart, när Carola tolkade ”Sjung halleluja och prisa Gud” – men det blev ju också den där rätta känslan i det! Hon var ju på sin hemmaplan.
Dessutom så blir det lite extra spännande eftersom valen ibland kanske inte blir så uppenbara! Som sagt…lagomkänsla i mellanmjölkslandet – men förbannat bra paketerat! (Halleluja! 🙂 )

Jag är med i en del fotokonstellationer, och har lyft denna idé ett par gånger. Vore ju så himla kul att få tolka andras bilder på mitt sätt, och att andra tolkar mina bilder på sitt sätt. Har ännu inte fått gehör för mina försök – men kanske får det nu??? 🙂

Ibland är det ju faktiskt så att vissa bilder har en historia, och att det är just historien runt bilden som gör att jag tycker så mycket om den. Ni som umgås med mig har sett denna bild till förbannelse, men jag skulle gärna vilja se att någon annan tolkade den…En bild med en historia, och en känsla som för mig som var så speciell.

Man kan leka med tanken vilka bilder folk skulle kunna välja. Jag skulle tro att jag förknippas en del med ”trädbilder”, eftersom jag älskar att fotografera träd. Så kanske dessa?

-6607

Eller kanske denna? Tagen under en magisk fototur på en kyrkogård. Motiv var jag än vände mig.

-8183

…eller varför inte denna?

-8043

 

 

När jag satt och valde ut bilder till detta inlägg märkte jag att det blev bilder som betyder något för mig. Där själva fototillfället värderas lika högt som bilden. Så blir ju inte fallet för den som ska ”imitera mig”. De har ju inte känslan från själva ögonblicket. Kanske märks känslan i bilden…eller….???

 

Jag tror också att jag förknippas med ”skakisar”. Gillar att fotografera på detta sätt. Och försöker hela tiden hitta nya vinklingar, så att det inte bara blir ”trädskakisar”, vilket ju är det vanligaste skakismotivet…
-5892
Detta är en annan vinkling…skakis med blixt – testa – svinkul!

 

-6473

 

 

Vad jag hoppas är kanske att det kommer med några bilder från decembermånaden när jag fullständigt fastnade i mitt kök och fotograferade plastkulor…
--3
Var ju inte synlig, var inte pratbar på en månad….och herregud vad roligt det var…! När man går in i ett fullständigt fotokoma och stannar där!

 

Eller varför inte någon naturbild, tror att jag förknippas lite med det…
-

 

Eller den där fototuren med några kompisar där inget gick fel…..har aldrig varit så nöjd när jag laddat in bilder någon gång!
-4968
Å andra sidan var det bara ”fotoklubbsbilder” (soluppgångar/solnedgångar), och det var 3 stycken till som hade samma bilder….skitsamma – tillfället var ljuvligt!

 

Men nej – jag tror inte det blir några av dessa bilder. Tror istället det kommer att bli bilder från tillfällen när jag bjudit lite på mig…

 

Som till exempel när man tolkar temat ”sex” på sitt eget sätt 🙂
-1
Va? Eller hur….DET visste ni inte fanns i en Saint Paula! Snuskfior! 🙂

Eller när man ska fotografera med fisheye och upptäcker att man själv kommer med i bild (ja…jag tog några extra som ni ser..)
-1709
Fisheyen förstorar vissa kroppsdelar, inte bara snoken – gör Dolly Parton avundsjuk på denna bild! 🙂

Eller när man tolkar de sju dygderna i en blogg…
-3302

-93632

Eller när vi tolkade Old School, i en blogg. Brukar få tala om att det är jag på bilden, men kanske ska undvika det i fortsättningen? 🙂

 

Nej, detta var nog egentligen ingen bra idé! Kan nog få svettas betänkligt misstänker jag! Å andra sidan, jag har bjudit på mig och glatt personer – så spelar det egentligen någon roll? 🙂

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.