Jag gillar Instagram. Det är enkelt, okomplicerat och ett rätt skönt sätt att ha som bilddagbok. På torsdagar finns någonting som heter throwbackthursday där man lägger in bilder från förr. Det är så himla kul, och det var nog det som gjorde att jag började scanna in gamla kort igen. Jag har suttit stadigt parkerad med skämskudden, jösses… vilka bilder! Kommer ihåg frisyrer som man tyckte att man var så snygg i, och nu skakar man bara på huvudet. Kommer nog att publicera ett axplock av detta här….

Det skiljer 32 år i bilderna nedanför. Men kan ni se några likheter?
Ja, generna förstås :-)! Första bilden är från mitt och Terjes bröllop 1985. Det känns som igår, men som alla kan räkna ut så firar vi 30 år som gifta i år. Det har varit härliga år! Mycket har hänt oss, men det har istället stärkt oss och det är jag så tacksam för.
Men det finns fler likheter…Kolla min klänning, och kolla klänningen min mamma bär i bilden nedanför. Jodå, det är samma! En otroligt vacker stass, som jag är så tacksam att jag orkade åla mig i. Mamma däremot var inte lika glad. ”Ska du ha DEN klänningen???” Men efter att ha fräschat upp den blev den så himla fin, och det var faktiskt en speciell känsla att kunna ha den på vår bröllopsdag.

Bröllop mariaterje web
Här är mina föräldrar i januari 1953. Som ni ser är klänningen densamma. Oerhört vacker, enkel och stilren. Jag har oerhört svårt att se likheter på människor, men nog sjutton är jag rätt lik mamma? Eller…pappa? Vore roligt att höra vad ni tycker.
Spontant känns det som att jag är mest lik min mamma, men det kanske finns drag av pappa i mig också? (Har hört att min envisa sida tydligen ska komma ifrån pappa… *host host*)

mammapappabröllop
Två rätt vackra brudpar om jag får säga det själv! Håller ni med?

Vad säger ni. Ska jag köra throwbackthursday här på bloggen? Vore det inte kul?

(Lite kuriosa –  när jag var liten var jag otroligt kär i en grannpojk. Vi skulle minsann gifta oss! Jag skulle ha en ”peng på huvudet” (krona). Till middag skulle vi ha ”lefferpastejsmörgås” och ”sås med gräs i” (dillsås). Visst drog ni lite på smilbanden nu? 🙂 )

/maria

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: