Den här bloggen skapades för något år sedan. Jag har ju så mycket energi, så ibland måste den bara ut på nåt sätt. Har fått höra att jag har en HN-diagnos. (Helst Nu… :-)) Det är nog så att jag gillar att hålla igång, och har en ordentlig depå att ösa ur. Så jag pillade ihop en blogg, var jättenöjd – men gjorde aldrig något med den. Gick in och kikade på bloggen efter ett tag, tyckte inte om utseendet och byggde om alltihop…men gjorde inga inlägg lik förbaskat..
När jag sedan började scanna in gamla foton kom jag på vad jag ville ha bloggen till! Så härligt att ha ett ställe att lägga in bilder, och minnas lite. Dessutom kunde ju de i min närhet också få möjlighet att komma ihåg hur det var! Så här kommer det att bli en härlig blandning på bilder hoppas jag. Lite gammalt, lite nytt – och dessutom lite funderingar. Jag är ju 55 och lite klimakteriekossa – man tycker en del i denna ålder ska ni veta! 🙂

Scannat 007 (kopia)
Denna bild är tagen vid mitt barndomshem. Året är 1967. Som ni ser är det massor med snö, det går ändå upp till vårt köksfönster! Som jag kommer ihåg mina barndomsår, så var man knappt inomhus. Var det fint väder var man ute. Såg dessutom ut på detta vis utomhus, så var det där man lekte!
Kommer ni ihåg vad man hade på sig? Byxor med veck, samt hämpa under foten. Grova sockar, samt pjäxor på fötterna. Sedan var man ute tills man inte kände fötterna – in och värma sig med fötterna mot elementen  samt torka lovvikavantarna. Ut igen!

Det var härliga år…det var det!

2 reaktioner på “På ”vår” tid fanns det snö…”

 1. Det var tider det! jag hade pepitarutiga elastabyxor med hälla under foten jag med…och under var det sega kalasbyxor!!! och japp, täckjacka och pjäxor och hemstickad mössa med stor tofs…och lovikkavantar…suck, those were the days…Och jag kommer också ihåg hur man satt med fötterna mot elementet och värmde sig och hade man tur att mormor var hemma hos oss kunde man få en kopp varm choklad, gjord på ögonkakao…. 🙂
  (Jag är född -58)

  Härligt med mycket energi…och kul med ny blogg!!!

  1. Tack Lena! Så glad jag är att du följde med hit! Maria Olsen född 1959 presenterar sig 😂
   Vilka tider det faktiskt var! Kommer nästan inte ihåg att man lekte inomhus! Det var liksom ute leken skedde! Var man inne var det nog Barbien som kom fram…
   Har haft en lång frånvaro på grund av studier och strul med datorer -men nu är jag på banan igen! Kul att ses igen!
   Må gott, och tack för härlig kommentar – dom alltid!
   /maria

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.