När jag nu ändå visar lokala pärlor, så finns det ett ställe utanför Åmål som är helt fantastiskt. Det är lite knöligt att hitta hit, men så värt det. Var? Persbyhammar utanför Åmål. Detta ställe är helt magiskt. Under högsommaren när träden är gröna – så är vattnet som en grön matta. Och vattnet är helt stilla, så speglingarna är helt magiska. Underbart. Helt underbart.


Om det är något ställe på jorden som jag tankar energi, så är det nog här.

Just det här med att tanka energi är viktigare än man tror, speciellt i tider som dessa. Man behöver fylla på med rätt sorts energi för att orka. Tempot, dessa ständigt nyhetsuppdateringar tär. Att ligga i ”panikläge” under en lång tid är helt omöjligt, och jag tror att det kommer att skörda sina offer – på olika sätt. Vi behöver en ”grå vardag” även i eländet.


Även denna bild är från Persbyhammar, jag har bara vänt kameran åt andra hållet. Jag tror att det är detta som är magin med detta ställe. Naturen är spännande, och man får både lugn och drama – vad man än vill ha.

Hur tacklar ni oron runt er? Jag får ett behov av att ”stänga av” när det blir för mycket information. Någonstans tror jag att det finns en spärr hos mig när jag bara inte kan ta in mer. Så mitt sätt att bearbeta detta är att endast lyssna på nyheterna klockan 14, och sedan titta på nyheterna klockan 22. Jag klarar inte mer. Inte för att jag blir orolig, utan för att det finns inte plats hos mig för mer information. Och ska man tro alla självutnämnda experter, så skulle jag förmodligen behöva dra en säck över huvudet….

Kommer vi att återgå till ett normalt liv efter detta? Jag tror det. Det kommer en längre period när det kommer att vara skakigt, oroligt och kämpigt. Men jag tror vi har ett behov av ”normalitet”, att allt ska vara som det brukar. Det ger trygghet. Efter våra existentiella kriser, speciellt efter att Susanne försvann bort från oss, har jag alltid sagt att jag älskar den grå vardagen. De där dagarna när allt bara rullar på, när inget händer, när jag bara får vara. Det är det vi behöver nu. En vardag. Jag hoppas innerligen att vi når dit snabbare än vad det verkar just nu. Många tror att vi inte kommer att gå tillbaka till ett liv som det var förut, men det tror jag. Det är det gamla som är det trygga.

Under tiden – passa på att njuta av naturen – den ger energi.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.