Visst är november en alldeles ljuvlig månad? Tempot går ner, och man cocoonar in sig och mår egentligen rätt bra. Jag vet att det är många som inte håller med mig nu, men jag fungerar så. Tycker otroligt mycket om denna månad när lugnet sänker sig över tillvaron. Det är som att all frenesi som varit under sommaren bara glider bort.

Det jag kan hålla med novemberhatarna om är att allt faktiskt är grått. Häromveckan upptäckte jag att jag såg en snutt av blå himmel och bara stod och gapade. Man törstar verkligen efter solen….Samtidigt förstår jag att personer går in i depressioner på grund av denna brist på D-vitamin. Som väl är, så är vi människor olika. Men som den skorpion jag är så törstar jag efter lugnet och mörkret. (Sjukt va? 🙂 🙂 )

Vi var ute på Örnäs sent en lördag eftermiddag för att fota en fisketävling för Åmåls 375-årsjubileum. Det var kallt, blåste snålt som attan och jag var ärligt talat inte speciellt sugen på att fota. Bilderna till Åmål blev däremot riktigt bra, och jag var nöjd. Vilket inte inträffar speciellt ofta. De bilderna får jag förstås inte visa här, de kommer i ”en bok nära dig” 🙂 Kan bara berätta att jag fick se en gädda på 12 kg! (De har slutat leta efter Loch-Nessodjuret – det fanns i Vänern! *urk*)

Mina egna bilder från dagen? 4 nyanser av grått….Så jag har dragit ordentligt i reglagen för att få dom någorlunda roliga…


Vad gjorde man innan man hade mobilernas fotofilter? Denna har fått sig en omgång i Snapseed. Och ja, bilden lyfte betydligt av det!

Jag vet att det finns fotografer som faktiskt njuter av att fota i gråväder. Jag har aldrig hört till den skaran, då jag tycker det grå ”suger musten” ur bilden. Att få bilden att sticka ut är otroligt svårt, och det känns som att jag inte får skiftningar i fotot någonstans.

Kanske något att ta tag i inför 2019? Tror att jag kommit på titeln till mitt årsinlägg – som är årets roligaste inlägg. Får se om jag vågar löpa linan ut bara 🙂 🙂 🙂

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: